Yatırımcılar altının bu türüne yöneliyor: İlgi rekor seviyede!

Türkiye’de Altın Sertifikaları Değer Kazanmaya Devam Ediyor

Yatırımcıların Türkiye’de altına olan yoğun ilgisi, Borsa İstanbul’da işlem gören altın sertifikalarının değerini zirveye taşıdı.

Altın sertifikaları, temsil ettikleri 0,01 gramlık fiziki altınla karşılaştırıldığında yüzde 21 oranında primli işlem görüyor. Bu fiyat farkı, özellikle mart ayından bu yana artan küresel ticaret gerilimleri ve yükselen altın fiyatlarıyla birlikte yatırımcıların bu sertifikalara yönelmesi sonucu oluştu.

Dijital İmkânlar ve Vergi Avantajı Yatırımcıların Dikkatini Çekiyor

Altın sertifikaları; mobil uygulamalar üzerinden kolay erişim sağlaması, düşük işlem maliyetleri ve sunduğu vergi avantajlarıyla yatırımcıların ilgisini çekiyor. Ayrıca fiziki altına dönüştürülebilme imkânı, güvenli liman arayışındaki bireyler için de cazip bir seçenek oluşturuyor.

Metals Focus Ltd. danışmanı Çağdaş Küçükemiroğlu, mevcut fiyat farkının kalıcı olmayabileceğine dikkat çekerek, “Bu talep, daha çok borsa üzerinden işlem yapan spekülatif yatırımcıları yansıtıyor, gerçek fiziki talebi ifade etmiyor” dedi.

Türkiye Altın Tüketiminde Dünyada Önde

Türkiye, altın tüketimi açısından dünya sıralamasında üst sıralarda yer alıyor. Yerli üretimin ihtiyacı karşılayamadığı durumlarda ithalat devreye girerken, Merkez Bankası’nın da bu altınlar üzerinde öncelikli alım hakkı bulunuyor.

2022 yılında piyasaya sunulan altın sertifikaları, bireylerin yastık altı birikimlerini finansal sisteme kazandırmak amacıyla devlet tarafından hayata geçirilmişti. Bu sertifikalar, geleneksel pazarlar yerine daha çok dijital yatırımcılara hitap etmeyi hedefliyor.

Related Posts

Bayraktar TB3’ten bir başarı daha!

Türkiye’nin savunma sanayi alanında dünya çapında liderliğe erişen markası Baykar Teknoloji’nin ürettiği Bayraktar TB3, TCG Anadolu Gemisi’ne tam otomatik olarak iniş ve kalkış gerçekleştirdi.

KOBİ’lerin yapay zekâ karnesi nasıl?

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Özdemir, Meclis Yapay Zekâ Araştırma Komisyonu’nda küçük işletmelere yönelik dijital dönüşüm ve yapay zekâ araştırmasından çıkan sonuçları aktardı.

1.5 trilyon nerede?

Deprem için çıkarılan ÖİV ile bugüne kadar 1 trilyon 535 milyar lira toplandı. Ancak bu para deprem dışında lüks makam araçları da dahil her şeye harcandı.

Almanya’da hükümet 2025 büyüme beklentisini düşürdü

Almanya’da hükümet, bu yıl için daha önce yüzde 0,3 olarak açıklanan büyüme beklentisini ABD Başkanı Donald Trump’ın politikalarının ardından küresel ticari gerginliklerin etkisiyle yüzde 0’a düşürdü.

TÜİK açıkladı: Güven endeksinde tüm sektörlerde düşüş!

Güven endeksleri nisan ayında hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde düşüş gösterdi. Sektörlerdeki iş durumu talep ve beklentilerdeki azalma ekonomik durgunluk endişelerini artırıyor.

Depremin gölgesinde rekor satış: İstanbul’da en çok konut, en tehlikeli ilçelerde satıldı

İstanbul açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından gözler yeniden mega kente çevrildi. Deprem riski gündemdeki yerini korurken, İstanbul konut satışlarında yine liderliğini sürdürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir