Uludağ’da sömestir tatili öncesi oteller doldu

Uludağ’da Mevsimin İlk Karı Yağdı, Kayak Sezonu Başladı!

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ, 17 Ekim’de mevsimin ilk kar yağışını alırken, kayak pistleri 15 Aralık’ta açıldı. Sömestir öncesi otellerde doluluk oranı yüzde 80’e ulaşırken, kar yağışı hem tatilcileri hem de işletmecileri sevindirdi.

Uludağ’da kar kalınlığı 68 santimetre olurken, hava sıcaklığı en yüksek 1, en düşük sıfırın altında 3 derece olarak ölçüldü. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan kayak pistleri, yoğun ilgi görüyor. Sömestirde Uludağ’da konaklama maliyeti ise minimum 16 bin 500 TL olarak belirlendi.

‘KAYAK ÖĞRENMEK İÇİN DOĞRU ADRES: ULUDAĞ!’

Hafta boyunca aralıklarla yağan karla birlikte pistlerde hareketliliğin arttığını belirten Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı Yahya Usta, “Sömestir tatiline ilgi yoğun, otellerde doluluk oranı yüzde 80’leri buldu. En erken karı Uludağ’a yağar ve en geç buradan kalkar. Uludağ, büyük şehirlere yakın olmasıyla vatandaşlar için ideal bir tatil yeri” dedi.

Kayak dersi ücreti 3 bin TL, kayak ekipmanı günlük kiralama ücreti bin 300 TL, skipass ücreti ise bin 500 TL olan Uludağ, kayak öğrenmek isteyenler için en uygun adres olarak öne çıkıyor. Usta, eğitimin belgesi olan öğretmenlerden alınması gerektiğini vurgulayarak, sakatlanmaların önüne geçmek adına korsan eğitmenlerden uzak durulması gerektiğini ifade etti.

YURT İÇİ VE DIŞINDAN ZİYARETÇİ AKINI

Kar yağışıyla birlikte ziyaretçi sayısının arttığını belirten Kayak Antrenörü Metehan Taşdemir, özellikle Arap turistlerin Uludağ’a ilgi gösterdiğini dile getirdi. Uludağ’ın eşsiz kayak deneyimi sunduğunu belirten Taşdemir, herkesi bu güzel mekana davet etti.

Uludağ’a kayak yapmaya gelen Mehmet Yıldırım, buranın eğlenceli atmosferinden ve farklı keyfinden bahsederek, herkesi Uludağ’a gelmeye çağırdı. Ortaokul öğrencisi Sümeyye Efe de ilk kez kayak yapmanın keyifli bir deneyim olduğunu belirterek, Uludağ’ın beklediğinden daha güzel bir kayak merkezi olduğunu söyledi.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Bir günde 8 araç çaldı, bahanesi pes dedirtti

Bir adam uçak biletinin pahalı olması nedeniyle iptal ettiği uçuşun ardından evine dönebilmek için sekiz araç çaldı.

Milli Savunma Bakanı Güler, Senegal Silahlı Kuvvetler Komutanı ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Senegal Silahlı Kuvvetler Komutanı General Birame Diop ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, iki ülke arasında savunma ve güvenlik alanlarındaki ilişkiler ile savunma sanayi iş birliği konuları ele alındı.

Trafik düzenlemesi ertelendi! Cezalara yüzde 220 zam yapılacaktı

Trafik cezalarını artırmaya yönelik meclise sunulması beklenen kanun teklifi Ekim ayına ertelendi.

İsrail Hamas’ın üst düzey isminin öldürüldüğünü iddia etti

İsrail’in Gazze’de yoğun nüfuslu bölgelere düzenlediği hava saldırısında aralarında kadın vce çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Filistin merkezli kaynaklara göre hava saldırılarında en az 60 kişi öldü. İsrail ordusu da Gazze …

Rusya, Odessa’yı vurdu: 2 ölü, 14 yaralı

Rus güçlerinin, Ukrayna’daki liman kenti Odessa’da 21 katlı bir apartmana düzenlediği saldırıda 2 kişi hayatını kaybederken 14 kişi yaralandı.

ABD Başkanı Trump: İran ile haftaya görüşeceğiz

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray’da açıklamalarda bulundu.