Tim Cook: “Yeni Siri’nin geliştirilmesinde önemli ilerleme kaydettik”

Apple’ın CEO’su Tim Cook, 2025’in ikinci mali çeyreğinde yapılan toplantıda, Apple Intelligence altında geliştirilen yeni Siri özelliklerinin beklenenden daha geç geliştirildiğini açıkladı. Cook, Siri’nin kalite seviyesine henüz ulaşamadığını belirtti ancak önemli ilerlemeler kaydedildiğini vurguladı.

Apple, daha kişiselleştirilmiş ve gelişmiş Siri özelliklerini WWDC 2024’te duyurmuş ve iOS 18’e bir güncellemeyle getirmeyi planlamıştı. Ancak başlangıçta belirtilen tarihten sonra, resmi bir duyuru yaparak Siri’nin çıkışının ertelendiğini açıkladı.

Şirket, Siri’yi sadece sesli komutlara cevap veren bir asistan olmaktan çıkarıp, anlam düzeyi yüksek ve karmaşık görevleri yerine getirebilen bir yapay zeka asistanı haline getirmeyi hedefliyor. Geliştirilen özellikler, kullanıcı verilerini cihazda işleyerek daha güvenli bir yapay zeka altyapısı oluşturacak.

Apple, Siri’nin gelişimini hızlandırmak için iç organizasyonel değişiklikler yaptı. Uzun süredir yapay zeka alanında çalışan John Giannandrea projeden alındı ve onun yerine Vision Pro projesinin başında olan Mike Rockwell getirildi. Bu değişiklikle, Siri’nin donanım ve yazılım entegrasyon süreci hızlandırılmayı amaçlanıyor.

Yeni Siri’nin iOS 19 ile birlikte kullanıma sunulması hedefleniyor ancak güncellemenin hangi sürümde geleceği henüz net değil. Bazı kaynaklar, güncellemenin 2026’ya kadar ertelenebileceğini savunuyor.

Related Posts

Apple’dan isim değişikliği kararı: Her sene yenilenecek

Apple, işletim sistemi güncellemelerinde köklü bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Şirket, geleneksel sürüm numaralandırma sistemine veda ederek, artık yıl temelli bir adlandırma sistemine geçiyor.

Japon devi zorda kaldı: Dev proje artık konuşulmayacak

Elektrikli araçlara geçişte önemli bir hamle olarak görülen dev batarya yatırımı, Japon otomotiv devi Nissan tarafından rafa kaldırıldı. Şirket, Japonya’da inşa etmeyi planladığı ve 1 milyar dolarlık bütçeye sahip olan lityum demir fosfat (LFP) batarya fabrikası projesini iptal ettiğini duyurdu.

Elazığ’a atletizmde önemli dereceler

Okul sporları faaliyet programında yer alan Okullararası Küçükler-Yıldızlar Atletizm Türkiye Şampiyonasından Elazığ’a Türkiye 2 ve 3.’lüğü geldi.

Çamurdan çıkan mucize! Elektrik üretiyor! Dünyayı sarsan gelişme

ABD’nin Oregon eyaleti kıyılarındaki çamur düzlüklerinde bulunan yeni bir bakteri türü, bilim insanlarını şaşkına çevirdi. Candidatus Electrothrix Yaqonensis olarak adlandırılan bu mikroorganizma, gövdesi boyunca elektrik iletebilme yeteneğiyle …

250 bin yıllık sessizlik bozuldu, en son Neandertaller patladığını gördü: ‘Zombi’ yanardağ yüzünden bilim alarma geçti

Bolivya’nın And Dağları’nda bulunan ve 250 bin yıldır hareketsiz olan Uturunco Yanardağı, artan sismik aktiviteler ve gaz emisyonlarıyla yeniden canlanma belirtileri gösteriyor. Bilim insanları, bu gelişmenin La Paz ve Santiago gibi büyük şehirler için potansiyel bir tehdit oluşturabileceği konusunda uyarıyor.

Yaşayan ilaçlar ve kişiye özel aşılar MIMIC 2025’te tanıtıldı

Bağışıklık sistemi üzerine çalışan dünyaca ünlü bilim insanları, İstanbul’da düzenlenen 6. Uluslararası Moleküler İmmünoloji ve İmmünogenetik Kongresi’nde bir araya geldi.