Tesla satışları düştü: Musk, Trump yönetimindeki rolünü ‘önemli ölçüde azaltacak’

Elon Musk, Tesla Satışlarının Düşmesiyle Trump Yönetimindeki Rolünü Azaltacak

Elon Musk, önde gelen elektrikli otomobil şirketi Tesla’nın kâr ve satışlarında yaşanan büyük düşüş sonrası Beyaz Saray yönetimindeki rolünü “önemli ölçüde” azaltacağını duyurdu.

Dünyanın en zengin insanı olan Musk, ABD Başkanı Donald Trump tarafından oluşturulan Hükümet Verimliliği Departmanı’nın başına getirilmişti ve bu durum Tesla’nın karşıtı protesto ve boykotlara neden olmuştu.

Tesla’nın Salı günü yaptığı açıklamaya göre, şirketin yılın ilk üç ayındaki satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20 azalırken kârın da yüzde 70’ten fazla düştüğü belirtildi.

Elon Musk, gelecek aydan itibaren “Doge’a ayırdığı zamanı önemli ölçüde azaltacağını” ve haftada sadece bir-iki gün bu konuya odaklanacağını belirtti.

Tesla’nın Batı Avrupa Direktörü Georg Ell, Musk’ın şirkete odaklanmasıyla tüketicilerin ürün ve deneyim kalitesine yeniden odaklanacağını düşündüğünü ifade etti.

Şirketin yapay zeka konusundaki büyüme hedeflerine rağmen, yatırımcılardan gelen tepkiler devam ediyor ve şirketin satışlarının düşmesi beklenenin altında kaldı.

Elon Musk, “Daha yüksek tarifeler yerine daha düşük tarifeleri savunmaya devam edeceğim ama yapabileceğim tek şey bu” sözleriyle tarife konularında da görüş bildirdi.

  • Çin ABD ile neden gümrük savaşına devam ediyor?
  • Errol Musk, oğlu Elon hakkında konuştu: ‘Siyaset için uygun biri değil’
  • OpenAI patronu Sam Altman, Musk’ın teklifini reddetti: ‘İstersen biz Twitter’ı alalım’

Related Posts

Japon devi zorda kaldı: Dev proje artık konuşulmayacak

Elektrikli araçlara geçişte önemli bir hamle olarak görülen dev batarya yatırımı, Japon otomotiv devi Nissan tarafından rafa kaldırıldı. Şirket, Japonya’da inşa etmeyi planladığı ve 1 milyar dolarlık bütçeye sahip olan lityum demir fosfat (LFP) batarya fabrikası projesini iptal ettiğini duyurdu.

Elazığ’a atletizmde önemli dereceler

Okul sporları faaliyet programında yer alan Okullararası Küçükler-Yıldızlar Atletizm Türkiye Şampiyonasından Elazığ’a Türkiye 2 ve 3.’lüğü geldi.

Çamurdan çıkan mucize! Elektrik üretiyor! Dünyayı sarsan gelişme

ABD’nin Oregon eyaleti kıyılarındaki çamur düzlüklerinde bulunan yeni bir bakteri türü, bilim insanlarını şaşkına çevirdi. Candidatus Electrothrix Yaqonensis olarak adlandırılan bu mikroorganizma, gövdesi boyunca elektrik iletebilme yeteneğiyle …

250 bin yıllık sessizlik bozuldu, en son Neandertaller patladığını gördü: ‘Zombi’ yanardağ yüzünden bilim alarma geçti

Bolivya’nın And Dağları’nda bulunan ve 250 bin yıldır hareketsiz olan Uturunco Yanardağı, artan sismik aktiviteler ve gaz emisyonlarıyla yeniden canlanma belirtileri gösteriyor. Bilim insanları, bu gelişmenin La Paz ve Santiago gibi büyük şehirler için potansiyel bir tehdit oluşturabileceği konusunda uyarıyor.

Yaşayan ilaçlar ve kişiye özel aşılar MIMIC 2025’te tanıtıldı

Bağışıklık sistemi üzerine çalışan dünyaca ünlü bilim insanları, İstanbul’da düzenlenen 6. Uluslararası Moleküler İmmünoloji ve İmmünogenetik Kongresi’nde bir araya geldi.

İnce yapılı iPhone 17 Air için Apple’ın planları var

Apple, yeni bir tasarımla sunmayı planladığı iPhone 17 Air modeli için yeni bir iddia ortaya atıldı. Telefonun bataryası 1 günü çıkartamayacak.