Telefonların şarj ihtiyacını kökten çözecek bataryanın seri üretimi başladı

Çin merkezli bir start-up olan Betavolt, bir seneden kısa bir süre önce 50 yıl boyunca elektrik üretebilen atom enerjisiyle çalışan devrim niteliğindeki minyatür pilini tanıttı.

Şimdi şirket, bu benzersiz bataryanın seri üretimine başladığını duyurdu. Bu gelişme, elektronik cihazların sürekli çalışmasına olanak tanımasıyla olumlu bir atmosfer oluştururken kötü niyetli kullanım endişelerini de beraberinde getirdi.

BV100 adı verilen bu batarya madeni parayla kıyaslanacak kadar küçük boyutlara sahip ve şarj gerektirmeyen bir yapıya sahip. Şirkete göre, bu batarya sayesinde cep telefonlarından sürekli havada kalabilen drone’lara kadar birçok elektronik cihazda kullanım imkanı var.

Bu batarya, radyoaktif bozunma yoluyla nikel-63’ün enerjisinden faydalanarak elektrik üretiyor. Nikel-63 tabakaları arasında tek kristalli yarı iletken tabakalar mevcut. Bu pil, 3.300 megavat saat enerji depolayabilir ve geleneksel lityum pillere göre on kat daha fazla enerji yoğunluğuna sahiptir.

50 YILA KADAR GÜÇ KORUYABİLECEK

Betavolt’un iddiasına göre BV100 bataryası, şarj veya bakım gerektirmeden 50 yıla kadar gücünü muhafaza edebilecek. 15x15x15 milimetre boyutundaki bu batarya 100 mikrowatt kapasite ve 3 volt gerilime sahip.

Bununla birlikte, bataryanın kapasitesi henüz mütevazı düzeyde ve dizüstü bilgisayarları bile destekleyecek kadar güçlü olmadığını belirtmek gerekir.

“KALP PİLLERİ İÇİN GÜÇ KAYNAĞI OLABİLİR”

Bununla birlikte, şirket, daha zorlu cihazlar için birkaç pilin seri veya paralel olarak kullanılabileceğini söylüyor. Radyoaktif bir “kapsülü” cebinizde taşımak korkutucu gelebilir, ancak şirket bataryanın tamamen güvenli olduğunu vurguluyor. Hatta kalp pili gibi tıbbi cihazlara güç sağlamak için bile kullanılabileceğini iddia ediyor.

Bu tür pillerin farklı uygulama ve kullanım alanları olabilir, bunlar silah sistemleri, robotik araçlar, askeri uydular, siber saldırı ekipmanları gibi bazı endişeleri artırabilir.

Related Posts

Bilim dünyasına damga vuran deney! Casus arılar gerçek oldu

Çinli araştırmacılar tarafından arıların beyinlerine yerleştirilen küçük cihazlar sayesinde, arilar sibernetik organizmalar haline dönüştürüldü. arıların sırtına konumlandırılan ve küçük iğneler aracılığıyla doğrudan beyine bağlanılabilen bir …

Otomotiv sektöründe ilk “İş’te Eşit Kadın Sertifikası” sahibini buldu

Sürdürülebilirlik Akademisi ve Intertek iş birliği ile gerçekleştirilen bağımsız denetimi başarıyla tamamlayan Borusan Otomotiv Grubu, iş hayatında kadınlara eşit haklar ve fırsatlar sunan kurumlara verilen “İş’te Eşit Kadın Sertifikası”nı almaya hak kazandı.

X’te (Twitter) erişim sorunu yaşandı

Son zamanlarda kullanıcıların sıklıkla erişim sorunu yaşadığı sosyal medya platformu X’te (Twitter) erişim sorunu yaşandı.

Dünyaca ünlü otomobil markası yüz binlerce aracı geri çağırdı: Motor arızası tespit edildi

Nissan, ABD’de 443 binden fazla aracını motor arızası nedeniyle geri çağırdı. Rogue, Altima ve Infiniti modellerini kapsayan geri çağırmada tüm kontroller ücretsiz yapılacak. Araç sahiplerinin yetkili servislere başvurması gerekiyor.

Google henüz var olmayan Füzyon enerjisine milyar dolarlık yatırım yaptı

 Enerji tarlaları başta olmak üzere bu konuda yatırımlarına devam eden teknoloji devi, bu sefer de 2030’lu yılları düşünerek 200 megawatt füzyon enerjisi satın aldı.

BMW’den EV çağına yeni soluk: 800 km menzil, ışık hızında şarj

Alman otomotiv devi BMW, elektrikli araç pazarındaki iddiasını yeni nesil iX3 ile güçlendiriyor. Şirketin “Neue Klasse” adını verdiği yepyeni platform üzerine inşa edilen ilk seri üretim model olacak iX3, 2025 IAA Mobility fuarında dünya prömiyerini …