Teknoloji devi 10 bin kişiyi işten çıkaracak

Panasonic, 10 Bin Kişiyi İşten Çıkaracak

Teknoloji devi Panasonic, istihdam küçülmesi kapsamında 10 bin kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. Osaka merkezli elektronik üreticisi Panasonic’ten yapılan açıklamada, şirketin istihdam küçülmesine gideceği kaydedildi.

10 Bin Kişi Çıkarılacak

Şirketin yurt içinde 5 bin, denizaşırı yerlerde de 5 bin olmak üzere toplamda 10 bin kişinin işine son vereceğinin belirtildiği açıklamada, “Şirket, operasyonel verimliliği, satış ve dolaylı departmanlara odaklanarak kapsamlı gözden geçirecek ve personel sayısını yeniden tasarlayacak.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, yeni karar kapsamında, karlılık artışı öngörülemeyen ve zarar eden faaliyetlerin sonlandırılacağı bildirildi. İşten çıkarma süreci çoğunlukla Mart 2026’da sona erecek 2025 mali yılında gerçekleştirilecek.

Related Posts

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor: Son 2 gün, cezası var

Akaryakıtta vergi kaçağını önlemek için kurulan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne (UTTS) geçişte kritik sürece girildi. Ticari araçlar için zorunlu olan sistemde 30 Haziran son gün. UTTS’ye kaydolmayanlar, akaryakıt giderlerini belgeleyemeyecek ve 7 bin TL’den 28 bin TL’ye kadar cezai yaptırımlarla karşılaşacak.

Bakan Kacır: TÜBİTAK BiGG 2025 1. çağrı sonuçları açıklandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından TÜBİTAK BiGG 2025 – 1. çağrı sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Tabela değişti: Motorine zam geldi!

Tabela değişti: Motorine zam geldi!

Trump’tan Powell’a istifa baskısı: Faiz oranlarını düşürecek başkan istiyorum

ABD Başkanı Donald Trump, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak Fed Başkanı Powell’ın yerine faizleri indirmek isteyen birini getireceğini söyledi. Powell’ın istifa etmesi gerektiğine vurgu yapan Trump, “berbat bir iş çıkardı” ifadelerini kullandı.

Spot piyasada doğal gaz fiyatları (27 Haziran 2025)

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, dün spot doğal gaz piyasasında işlem hacmi 8 milyon 846 bin 796 lira oldu. Bu tutar, önceki gün 19 milyon 131 bin 908 lira olarak açıklanmıştı. Spot doğal gaz piyasasında dün 1000 metreküp doğal gazın …

Rusya’nın ekonomi zirvesinde alarm: Faiz yüksek, ruble güçlü

Rusya’nın “Davos’u” olarak bilinen St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’nda (SPIEF) bu yıl yüksek politika faizi ve güçlü ruble gündemdeki konular arasında yer alırken, yaptırımlara ilişkin açıklamalar da dikkati çekti.