Tekirdağ’da 100 Kişi Aynı Anda Kitap Okudu

Tekirdağ’da 100 Kişi Aynı Anda Kitap Okudu: “Ailemle Okuyorum, Geleceğe Işık Tutuyorum”

TEKİRDAĞ – Tekirdağ’da düzenlenen “Kitaplar Canlanıyor, Ailemle Kitap Okuyorum” etkinliğinde yaklaşık 100 kişi bir araya gelerek kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi. Süleymanpaşa ilçesinde yer alan Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik, Cumhurbaşkanı tarafından 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesi ve Kütüphaneler Haftası kapsamında Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özgür Parıltı, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımızın 2025 yılını aile yılı ilan etmesi ile kütüphaneler haftası kapsamında düzenlediğimiz bir etkinlik. ‘Kitaplar canlanıyor, ailemle kitap okuyorum’ etkinliği düzenledik. Okullarımızdan öğrencilerimiz velilerle kitap okuyarak Milli Eğitim Bakanlığımızın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli eğitim sistemimizdeki sadece akademik başarının üzerine değil, kitap okumanın da önemli bir değer olduğu, en temel olduğu ailece bir etkinlik yapmanın geleceğe bırakılabilecek en temel miras olduğunu işlemeyi düşündük. Bu vesileyle kitapları seven, kitaplarla büyüyen, kitaplarla düşünen, sorgulayan bireyler yetiştirme yolunda aynı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde olduğu gibi hareket ediyoruz. Öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve sevgili velilerimize çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Edebiyat öğretmeni Filiz Aksuna da etkinlik hakkında şunları söyledi: “İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kütüphaneler Haftası münasebetiyle ‘Kitaplar Canlanıyor’ adı altında bir etkinlik düzenledi. Etkinliğimizde çocuklarımıza kütüphane sevgisini, kütüphane ortamını tanıtmak, aynı zamanda kitap sevgisini kazandırmak istedik. Kostümlerle kitapların tanıtımı yapıldı, öğrencilerimiz okudukları kitapları arkadaşlarına anlatarak onların da merak edip okumasını sağladı. 2025 yılının Aile Yılı olarak ilan edilmesi kapsamında da velilerimizin katılımıyla güzel bir birliktelik oluştu. Gelecek yıllarda da bu etkinliğin sürmesini diliyorum.”

Etkinliğe ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri kadar veliler ve öğretmenler de yoğun ilgi gösterdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / HALİL DAĞ – Kültür Sanat

Related Posts

Van Büyükşehir Belediyesinden öğrencilere tercih desteği

Van Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetiyle Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) giren gençlerin yanında olacak.

LGS tercih döneminde yarın son gün

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın tercih dönemi yarın sona eriyor. Sonuçlar ve boş kontenjanlar ise 4 Ağustos’ta açıklanacak.

MEB kültürel yayınları düzenliyor

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), ders kitapları dışındaki kültürel, sanatsal ve bilimsel yayınlara yönelik çalışmaları düzenleyen “Eğitim ve Kültür Yayınları Yönetmeliği”ni yayımladı.

Van’da bir ilk: Picasso’nun orijinal eserleri Türkiye’de

Van’da bir ilk: Picasso’nun orijinal eserleri Türkiye’de

CHP’den ‘zorunlu eğitim kısalacak’ iddialarına tepki: ‘Zorunlu eğitimden vazgeçilemez’

CHP Emek Büroları, zorunlu eğitimin kısaltılacağı iddialarına ilişkin, “Çocuklarımızın geleceği için yapılması gerekenler nettir: Zorunlu eğitimin kısaltılması çalışmalarına derhal son verilmeli, sürekli çocuk işçi ölümleriyle gündeme gelen MESEM uygulaması durdurulmalı, laik, bilimsel ve parasız eğitim güvence altına alınmalı, eğitimde cemaat ve vakıflarla yapılan tüm protokoller iptal edilmelidir” açıklamasını yaptı.

SON DEPREMLER LİSTESİ CANLI AFAD VE KANDİLLİ 9 TEMMUZ || Çanakkale dün gece depremle sallandı! Son deprem, nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu?

Son depremler AFAD ve Kandilli 9 Temmuz Çarşamba günü yani bugün hissedilen sarsıntılar sonrasında en çok merak edilip araştırılanlar arasında yer alıyor. Son olarak kaydedilen verilere göre, 06.03’te İran Makü’de 3.0 büyüklüğünde deprem oldu. Yaşanan deprem Ağrı’da hissedildi. Kısa süreli panik yaşayan vatandaşlar da deprem mi oldu, az önce nerede deprem oldu? sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu? Merak edenler için AFAD ve Kandilli son depremler listesini haberimizde derledik. İşte son depremler 9 Temmuz Çarşamba son depremler listesi…