Tarihi konaklarda Milli Mücadele’nin izleri!

Burdur’un Tarihi Konakları Ziyaretçilerini Bekliyor

Burdur’un Değirmenler Mahallesi’nde bulunan 17. yüzyıldan kalma Baki Bey Konağı ve 100 yıllık Çelikbaşlar Konağı, ziyaretçilere tarihi bir atmosfer sunuyor. Osmanlı ve erken Cumhuriyet dönemine ait mimari özellikleri bünyesinde barındıran konaklar, geçmişin izlerini günümüze taşıyor.

Restore edilen Baki Bey Konağı, taş temel üzerine inşa edilmiş, ahşap ve kalın kerpiç duvarlarıyla öne çıkıyor. Altın ve gümüş varaklı kalem işi süslemeleriyle dikkat çeken yapının en görkemli bölümü, doğu kenarında bulunan baş odası.

Burdur Valiliği‘nin öncülüğüyle 2023’te Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi’ne dönüştürülen Çelikbaşlar Konağı, Birinci Meclis’te Burdur mebusu olan vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatıyor. Kültür evinde, Ersoy’un balmumu heykeli, holografik görüntüsü, fotoğrafları ve eserleri sergileniyor.

Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, şehrin tarihi mirasını vurgulayarak, “Milli Mücadele ruhunu hissetmek isteyen herkesi kültür evine bekliyoruz. Burdur, doğa ve tarih tutkunları için eşsiz bir destinasyon” dedi.

Kentin Osmanlı’dan günümüze uzanan mirasına dikkat çeken Bilgihan, özellikle Baki Bey Konağı’nın sanat değeri yüksek süslemelerine vurgu yaparak, ziyaretçilere en azından bir kahve içimlik vakit ayırmalarını önerdi.

Burdur, Sagalassos ve Kibyra antik kentleri, Salda Gölü, Ulu Cami ve tarihi konaklarıyla kültürel zenginliğini gözler önüne sererken, 69 bin 418 esere ev sahipliği yapan müzeleriyle de büyük ilgi görüyor. 2024 yılında müze ve ören yerlerini yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği belirtiliyor.

Related Posts

Bir günde 8 araç çaldı, bahanesi pes dedirtti

Bir adam uçak biletinin pahalı olması nedeniyle iptal ettiği uçuşun ardından evine dönebilmek için sekiz araç çaldı.

Milli Savunma Bakanı Güler, Senegal Silahlı Kuvvetler Komutanı ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Senegal Silahlı Kuvvetler Komutanı General Birame Diop ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, iki ülke arasında savunma ve güvenlik alanlarındaki ilişkiler ile savunma sanayi iş birliği konuları ele alındı.

Trafik düzenlemesi ertelendi! Cezalara yüzde 220 zam yapılacaktı

Trafik cezalarını artırmaya yönelik meclise sunulması beklenen kanun teklifi Ekim ayına ertelendi.

İsrail Hamas’ın üst düzey isminin öldürüldüğünü iddia etti

İsrail’in Gazze’de yoğun nüfuslu bölgelere düzenlediği hava saldırısında aralarında kadın vce çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Filistin merkezli kaynaklara göre hava saldırılarında en az 60 kişi öldü. İsrail ordusu da Gazze …

Rusya, Odessa’yı vurdu: 2 ölü, 14 yaralı

Rus güçlerinin, Ukrayna’daki liman kenti Odessa’da 21 katlı bir apartmana düzenlediği saldırıda 2 kişi hayatını kaybederken 14 kişi yaralandı.

ABD Başkanı Trump: İran ile haftaya görüşeceğiz

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray’da açıklamalarda bulundu.