Sınır komşumuz İran’da nükleer sızıntı var. Korkulan oldu dünya diken üstünde

İran ve İsrail Arasındaki Gerilim: Nükleer Saldırılar ve Misilleme Harekatı

Son günlerde Orta Doğu’da tansiyon yükseliyor. İsrail, dün gece İran’a karşı saldırı başlattı ve İran da bu saldırılara misillemeyle karşılık verdi. İsrail’in hedefi İran’ın nükleer tesisleri oldu.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA), Natanz Nükleer Tesisi’nde radyasyon ve kimyasal sızıntı meydana geldiğini duyurdu. Ancak sızıntının kontrol altına alındığı ve endişe verici bir durumun söz konusu olmadığı belirtildi.

İran’ın Şehit Reisi Nükleer Enerji Santrali de saldırıya uğradı. Ancak saldırı sonrasında herhangi bir nükleer sızıntı yaşanmadığı rapor edildi.

Gelen bilgilere göre, İran’ın resmi haber ajansı IRNA, İsfahan Vali Yardımcısı Ekber Salihi’nin yapılan saldırıyla ilgili açıklamalarına yer verdi. Salihi, saldırının ardından hemen kurtarma ekiplerinin gönderildiğini ve şu ana dek herhangi bir can kaybı yaşanmadığını belirtti.

Konuşmasında nükleer santralde oluşabilecek radyasyon sızıntısına da değinen Salihi, “Bu santralden kaynaklı endişeye sebep olacak herhangi bir kirlilik söz konusu değildir.” dedi.

Related Posts

Japonya’dan komşu ülkeye sürpriz davet

Nagasaki Belediyesi, atom bombası saldırısının 80. yılı anma törenine bu yıl ilk kez Tayvan’ı da davet etti. Karar, Tayvan’ın talebi üzerine alındı. Çin’in tepki göstermesi bekleniyor.

Özgür Özel’den Sözcü’ye destek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü TV ve Halk TV’ye verilen ekran karatma cezalarına tepki gösterdi.

Gaziantep’te Fransa plakalı minibüsten inip Jandarmaya bıçaklarla saldırdılar

Gaziantep’te hasarlı kaza sonrası bölgeye giden jandarma ekipleri, devrilen minibüsü çekici ile kaldırmak isterken araçta seyahat edenlerin taş, sopa ve bıçaklı saldırısına uğradı. Yaşanan arbedede 4 jandarma hafif yaralanırken, gözaltına alınan 5 şüphelinin kaçak göçmen olduğu belirlendi.

Kiev alevler içinde! Rusya’nın füze ve İHA yağmuru başkenti felç etti

Rusya, Trump-Putin görüşmesinin hemen ardından Ukrayna’nın başkenti Kiev’e 539 İHA ve 11 füzeyle yoğun bir saldırı düzenledi. Saldırıda en az 23 kişi yaralanırken, Kiev’de binalar alev aldı, demiryolu altyapısı zarar gördü.

AKP’li Şamil Tayyar’dan iktidara ekonomi eleştirisi: Orta direkt çöktü, toplumun feryadına kulak verin, vatandaş umudu keserse kimin geleceğine bakmaz! 

AKP’li Şamil Tayyar’dan iktidara ekonomi eleştirisi: Orta direkt çöktü, toplumun feryadına kulak verin, vatandaş umudu keserse kimin geleceğine bakmaz! 

Uçak enkazını ilk bulan kişi dağcı çıktı: ‘Kusura bakmayın çok geç kaldık’

Kaçkar Dağları’nda düşen tek motorlu uçağı arama çalışmalarına katılan ve yaya olarak JAK ekipleriyle birlikte kaza noktasına ilk ulaşan dağcı Hüsnü Kan’ın çektiği görüntüler ortaya çıktı.