Şehit Asteğmen Kubilay Kozan’da anıtı önünde anıldı

Asteğmen Kubilay Kozan’da Anıldı

Adana (İGFA) – Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş döneminde Menemen ilçesinde Cumhuriyet karşıtlarınca şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, memleketi Adana’nın Kozan ilçesinde adını taşıyan meydanda anıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği Kozan Şubesi yönetici ve üyeleri ile birlikte gerçekleştirilen törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da katıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, törende yaptığı konuşmada Türkiye’nin çevresindeki savaşlara ve olumsuzluklara değinerek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büyüklüğü her olayda bir kez daha görülüyor, daha iyi anlaşılıyor. Ne dediyse çıkıyor” şeklinde konuştu.

Başkan Karalar, “Kozan’da Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay Parkı ve anıtını yaparak, bütün Türkiye’ye, devrim şehidi Kubilay’ın Kozanlı hemşehrilerimiz olduğunu gururla, onurla duyurmak istedik ve bunda da başarılı olduk. Onu katledilişinin her yıldönümünde burada anıyoruz. Asteğmen Kubilay’la birlikte Menemen’de katledilen Bekçi Hasan, Bekçi Şevki ve diğer vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum” dedi.

Related Posts

İstanbul bu hafta diplomasinin merkezi olacak

İran ile İngiltere, Fransa ve Almanya arasındaki nükleer müzakerelerin Cuma günü İstanbul’da gerçekleşecek. Öte yandan diplomatik kaynaklar, Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelerin de bu hafta içi İstanbul’da yapılmasının öngörüldüğünü aktardı…

İstanbul’da AVM’de panik anları

Beylikdüzü’nde bir alışveriş merkezinde tavanın kısmen çökmesi sonucu 1 kişi yaralandı.

Galatasaray, Admira Wacker’i 2 golle geçti

Galatasaray, hazırlık karşılaşmasında Admira Wacker’i 2-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılıların golleri Derrick Köhn ve Arda Ünyay’dan geldi.

Takımda kimse kalmadı! Galatasaray’da 18 ayrılık birden

Geride kalan sezonda istediği başarılara ulaşamayan Galatasaray Kadın Futbol Takımı, 18 isimle yolların ayrıldığını açıkladı.

Devlet Bahçeli’nin sözlerinden sonra AKP’de yeni kavga: Şamil Tayyar’ın eleştirisine, Mehmet Metiner’den zehir zemberek yanıt!

Devlet Bahçeli’nin MHP milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, “Cumhurbaşkanı’nın iki yardımcısı olsun, biri Kürt, diğeri Alevi olsun” önerisinde bulunduğunun iddiasının ardından AKP’li isimler arasında gerilim yaşandı. Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar söz konusu ifadeleri ‘zararlı ve tehlikeli’ olarak değerlendirirken, Tayyar’ın paylaşımına bir başka eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner’den tepki geldi.

Aydın’da MHP’li isim partisinden istifa etti: 12 askerin ölümü araştırılsın önergesine bile ret verdiler

Aydın’da MHP’li isim partisinden istifa etti: 12 askerin ölümü araştırılsın önergesine bile ret verdiler