“Rusya’nın en çekici teröristi” olarak adlandırılan kadın, 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Rusya’da Ukrayna Yanlısı Terörist 21 Yıl Hapse Mahkum Edildi

Rusya’da gerçekleştirdiği Ukrayna yanlısı terör saldırıları sebebiyle Viktoria Shinkaruk isimli kadın, “Rusya’nın en çekici teröristi” olarak tanındı ve 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

29 yaşındaki Shinkaruk’a demiryolu ve petrol rafinerilerine yönelik terör saldırıları planladığı suçlaması yöneltilirken, Rus Askeri Mahkemesi Shinkaruk’un Ukrayna lehine çalıştığını ve Kiev’de bir “dead drop” operasyonuna katıldığını iddia etti.

Mahkeme tarafından suçlu bulunan Shinkaruk ve suç ortağı Alexander Kholodkov, çeşitli terör suçlarından dolayı cezalandırıldılar.

Shinkaruk’un savunması mahkeme tarafından reddedilirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in güvenlik konularındaki hassasiyetinin de bu kararda etkili olduğu belirtildi.

Mahkeme Kararına Tepkiler

Shinkaruk’un yakın çevresi, suçlamalara inanmadıklarını dile getirirken, bazıları ise Shinkaruk’un eşinin etkisiyle hata yaptığını savundu.

Bazı kesimler ise bu kararın Putin’in güvenlik politikasıyla ilgili bir sonuç olduğunu düşünüyor.

Related Posts

PKK kongresini topladı, şimdi ne olacak?

PKK kongresini topladı, şimdi ne olacak?

Resmî Gazete’de bugün (10 Mayıs 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de 10 Mayıs 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var?

Putin, Kremlin Sarayı’nda Zafer Günü resepsiyonu verdi

Tüm baskı ve engellemelere rağmen 9 Mayıs Zafer Günü kutlamalarına katılmak üzere Moskova’da bulunan yabancı lider ve konuklar adına Kremlin Sarayı’nda Rus lider Putin tarafından resepsiyon verildi.

Pervin Buldan: “Hepimize hayırlı olsun”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Asıl şimdi barışın mihenk taşları döşenecek, hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Üzerine fıstık ezmesi sürüp sınıfa girdi: Öğrencilere unutulmayacak bir ders verdi

Bir ilkokul öğretmeni, öğrencilerine anlatacağı konu hakkında müthiş bir hazırlık yaptı. Konuya dikkat çekmek için üzerine fıstık ezmesi sürerek giren öğretmen, öğrencilerine ömür boyu unutmayacakları bir ders verdi.

Alkollüyken evini yakmaya çalıştı, polisleri tehdit etti

İstanbul Beyoğlu’nda alkollü olduğu iddia edilen bir kişi, evini ateşe vermeye çalıştı. Elindeki bıçakla çevredekileri ve polisleri tehdit eden kişi, güçlükle etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir