Rusya-ABD arasında ‘ilk adım krizi’ çıktı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya-Ukrayna Savaşı Üzerine Açıklamaları

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, başkan seçilmeden önce Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş hakkında ‘Ben olsaydım bu savaş olmazdı’ şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Şimdi ise bu savaşın 3. yılına girmek üzereyiz ve Trump resmen Beyaz Saray’da görevine başladı. Trump’ın bu sözleri sonrasında savaşa karışan ülkeler, gözlerini Trump‘a çevirdi.

Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iletişime açık olduklarını belirtmelerine rağmen henüz somut adımlar atmış değiller. Bu durum, Moskova-Washington hattında bir tür ‘İlk o arasın’ polemiğine dönüşmüş durumda.

“Mevcut başkanın birlikte çalışmaya hazır olduğuna dair açıklamalarını görüyoruz. Biz buna her zaman açığız. Rusya, ABD yönetimiyle teması hiçbir zaman reddetmedi ve önceki yönetimin bu temasları reddetmesi bizim hatamız değil. Amerika Birleşik Devletleri’nin şu anki başkanıyla her zaman tamamen ticari ama aynı zamanda pragmatik ve güvene dayalı bir ilişkim oldu”

KİMSE MASAYA İLK OTURAN OLMAK İSTEMİYOR

Siyasi gözlemciler, Trump‘ın savaşı Rusya‘nın başlattığını düşündüğü için Putin’in adım atmasını beklediğini belirtiyor. Ancak Putin’in adım atması durumunda geri adım atmış olarak görüleceği endişesiyle kimse ilk adımı atmaya yanaşmıyor. Trump‘ın Putin’i araması halinde ise Putin kendi taleplerini daha kolay bir şekilde masaya koyabileceğinden kendini haklı çıkaracak. Bu ‘ilk adım atma’ durumunun sonucu merakla bekleniyor.

Diğer taraftan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, bu durumun Rusya tarafından ABD’ye yönelik bir manipülasyon olduğunu iddia ediyor.
“Özellikle Amerika Birleşik Devletleri Başkanı’nın barışa ulaşma arzusunu manipüle etmek istiyor. Artık hiçbir Rus manipülasyonunun başarılı olmayacağından eminim”

Related Posts

Bağcılar’da felaket: iş yerinin buhar kazanı patladı!

Bağcılar’da oto yıkama yapılan iş yerinde buhar kazanı patladı. İlk belirlemelere göre 1 kişi yaralandı. Park halindeki 2 otomobilde hasar oluştu. Olay yerine itfaiye polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı ambulansla hastaneye götürüldü. Ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Aytunç Erkin: Bahçeli’nin gözden kaçan cümlesi; “PKK’dan YPG’ye muhtemel geçiş ve intikallerin denetim ve kontrolü…”

Aytunç Erkin: Bahçeli’nin gözden kaçan cümlesi; “PKK’dan YPG’ye muhtemel geçiş ve intikallerin denetim ve kontrolü…”

CANLI | Erdoğan’dan PKK’nın feshi hakkında açıklama: Terörsüz Türkiye’de yeni bir safhaya geçtik

CANLI | Erdoğan’dan PKK’nın feshi hakkında açıklama: Terörsüz Türkiye’de yeni bir safhaya geçtik

Zafer partili isme ‘ne kadar mistik’ soruşturması

Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu’nun avukatı Afşin Hatipoğlu, Karamahmutoğlu hakkında “kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu.

2 milyar TL’lik ‘Havuz ve Eğitim Merkezi’ ihalesi pazarlık usulüyle verildi!

Afet durumları için öngörülen pazarlık usulü, dev projelerde yaygınlaşıyor. İstanbul’daki Ataköy Atlama Kuleli Yüzme Havuzu ve Kamp Eğitim Merkezi ihalesi de bu yöntemle sonuçlandı.

Çin’den Pakistan ve Hindistan’a ‘ateşkesi sürdürün’ çağrısı

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Pakistan ile Hindistan arasında çatışmaların durdurulması için taraflara ateşkesi sürdürme çağrısında bulundu. Çin Dışişleri Bakanlığının açıklamasına göre, Bakan Vang, Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı …