Pervin Buldan çözüm sürecinde tarih açıkladı: ‘Haziran sonuna kadar sonunda başarıya ulaşır’

Roma’daki Konferansta Pervin Buldan, Yeni Çözüm Sürecine Işık Tutuyor

İtalya’nın başkenti Roma’da gerçekleştirilen uluslararası konferansa katılan HDP eski Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, çözüm sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. 300’den fazla uluslararası katılımcının yer aldığı konferansta Buldan, umut dolu mesajlar verdi.

“Haziran’a Kadar Sonuç Alınması Bekleniyor”

Buldan, konferansta yaptığı konuşmada Türkiye’de yeni bir çözüm sürecine yönelik umutlu ifadeler kullandı ve şunları belirtti:

“Adalet Bakanı ile bir görüşmemiz olacak. Ardından İmralı Adası’nda Sayın Öcalan ile bir görüşme daha yapacağız. Bu sürecin Haziran sonuna kadar tam anlamıyla başarılı bir şekilde bitirilmesi beklentisi içindeyiz. Bu, Sayın Öcalan ve devlet yetkilileri için çok önemli.”

Avrupa ülkelerine de seslenen Buldan, bu sürecin sadece Türkiye için değil, bölgesel barış açısından da büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı:

“Avrupa’dan beklentimiz büyük. Verilecek her türlü destek, barışa katkı sağlayacaktır. Kürt ve Türk halklarının birlikte yaşayabileceği bir toprak oluşturuluyor. Barışın kazananı hepimiz olacağız.”

“Anneler Ağlamasın, Gençler Ölmesin”

Pervin Buldan, 2013-2015 yılları arasında sürdürülen çözüm sürecine vurgu yaparak, o dönemin çatışmasız bir süreç olduğunu hatırlattı:

“Üç yıl boyunca kimse hayatını kaybetmedi, anneler ağlamadı. Fakar süreç sona erdiğinde çatışmalar yeniden başladı ve gençlerimiz hayatını kaybetti. Bu sebeple barışı sağlamak hepimizin elimizdedir.”

Sürece destek olmanın herkesin sorumluluğu olduğunu belirten Buldan, “Söylemlerimizle, etkinliklerimizle ve kampanyalarla barışın yanında olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Atanamayan öğretmenler Erdoğan ve Tekin’e seslendi

Aldıkları yüksek puanlara rağmen atama hakkı elde edemeyen öğretmenler İstanbul Milli Eğitim İl Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Bu yıl da birçok öğretmenin, önceki yıllarda aynı puanlarla rahatlıkla atanabilecek durumda olmasına rağmen, kontenjan düşüşü nedeniyle atanamadığını belirtti.

Bakan Fidan, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Meşhedani ile görüştü

Bakan Fidan, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Meşhedani ile görüştü

Bodrum’da göçmen ticareti yapan Suriyeli futbolcuya 25 yıl hapis cezası verildi

Muğla’nın Bodrum ilçesinden lastik botlarla göçmenlere 4500-4800 Euro arasında 14 mil uzaklıktaki Leros adasına geçiren ve son işinde yakalanan Suriyeli futbolcuya 25 yıl hapis 350 bin Euro cezası verildi.

Trabzon’da CHP standına saldırı davası: Sanığın tutukluluğunun devamı kararlaştırılan dava 22 Temmuz’a ertelendi

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun serbest bırakılması ve erken seçime gidilmesi için yurt genelinde başlattığı imza kampanyası kapsamında Trabzon’da kurulan imza standındaki 2 kişiyi 3 Nisan 2025’te bıçakla yaralayan Bilal Gökalp’in yargılanması davası 22 Temmuz’a ertelendi.

Iğdır’da nitelikli dolandırıcılık operasyonunda 5 tutuklama

Iğdır’da ve Kayseri’de, topraktan daire satışı adı altında çok sayıda kişiyi dolandırdığı belirlenen 6 şüpheli gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 5’i tutuklandı.

Mahmut Arıkan: Kurulmak istenin yeni bir Ortadoğu var

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, “Kurulmak istenen yeni Bir Orta Doğu var. Çatışmayla, güçle, göçle, kardeşi kardeşe kırdırarak kurulmak istenen; yeni bir Orta Doğu var! Washington’dan dizayn edilmek, Tel Aviv’den yönetilmek istenen yeni bir Orta Doğu var. Planlar yapılıyor, haritalar çiziliyor, nutuklar atılıyor. Buna da yeni bir isim bulunmuş; Abraham İttifakı” dedi.