Özel’den partisine ve belediyelere düzenlenen operasyonlara tepki: Ekrem Başkana attığı iftiralardan birini ispatlayamadı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den İBB Operasyonlarına Tepki

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisine ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik operasyonlara karşı sert bir şekilde tepki gösterdi.

Özel, CHP’nin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, kurban bayramıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ekonomik koşulların toplumun en dezavantajlı kesimlerini olumsuz etkilediğini vurgulayan Özel, geçmiş yıllara göre kurbanlık koç ve asgari ücret arasındaki farkın dikkat çekici boyuta ulaştığını belirtti.

Kurban bayramı öncesinde emeklilere verilen 4 bin TL’lik ikramiyenin yetersizliğini eleştiren Özel, 2018’de bu miktarla bir koç alınabileceğini, ancak bugün sadece 4 kilo et alınabildiğini dile getirdi.

Özel’den Erdoğan’a Tepki

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek onu halkın arasına çıkmaya davet etti. Erdoğan’a yönelik sert eleştirilerde bulunan Özel, meşru olmadığını ifade ederek, asgari ücret ve emekli maaşlarına zam yapmadan iktidarda olunamayacağını söyledi.

İBB Operasyonlarına Eleştiri

İBB’ye yönelik devam eden operasyonlara da değinen CHP lideri, bu tür itibarsızlaştırma operasyonlarının geçmişte de yaşandığını belirterek, hükümeti eleştirdi.

Özel, AKP’li belediyelerde yapılan tartışmalı ihalelerin dikkate alınmadığını ve bu durumu eleştirerek, belediye operasyonlarını sorguladı.

Related Posts

Ünlü yazar entübe edildi!

Son olarak Veryansın TV isimli internet sitesinde yazılarına ve konuşmalarına devam eden gazeteci-yazar Nihat Genç’ten kötü haber geldi. Genç’in akciğer kanseri ile mücadele ettiği öğrenilmişti, entübe edildi.

Ünlü yazar entübe edildi!

Son olarak Veryansın TV isimli internet sitesinde yazılarına ve konuşmalarına devam eden gazeteci-yazar Nihat Genç’ten kötü haber geldi. Genç’in akciğer kanseri ile mücadele ettiği öğrenilmişti, entübe edildi.

Ekrem İmamoğlu: ‘Derin üzüntümü anlatmak istiyorum’

Tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kurban Bayramı öncesi yayımladığı mesajda, son operasyonda CHP’li belediye başkanlarının haksız yere tutuklandığını savunarak, “Senaryosu önceden yazılmış bir film sergileniyor” dedi.

5. dalga operasyonlarında yeni gelişme: 5 belediye başkanı tutuklandı!

CHP’li belediyelere yönelik son operasyonda gözaltına alınan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, CHP Parti Meclisi Üyesi Baki Aydöner, eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun da aralarında bulunduğu 22 isim tutuklandı.

Gazze’de katledilenlerin üçte biri çocuk ve bebek

Terör devleti İsrail, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de 50 binden fazla çocuğu katletti veya yaraladı. BM Filistin Ajansı UNRWA’nın paylaştığı bilgiye göre, soykırımcı İsrail’in saldırılarında 20 bin çocuk hayatını kaybetti. Hiçbir ayrım gözetmeden yapılan saldırılardan kurtulan çocukların çoğu ise öksüz ya da yetim kaldı. İşgalci gücün saldırılarında katledilen Filistinli sayısı 54 bin 470’e, yaralı sayısı da 124 bin 693’e ulaştı.

BM Güvenlik Konseyi’nin daimi olmayan üyeleri Gazze’de ateşkes talep eden karar taslağı hazırladı

BM Güvenlik Konseyi’nin daimi olmayan 10 üyesi, “Gazze’de derhal, koşulsuz ve kalıcı ateşkes” talep eden bir karar taslağı hazırladı.