Özel’den Erdoğan iddiası: Bir belediye başkanımızı kongrede AK Parti’ye katılmaya çağırdı

CHP’den Akpolat Soruşturması İle İlgili Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ile Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın gözaltına alınması ve başlatılan soruşturma hakkında CHP Genel Merkezi’nde basın açıklaması yaptı.

Ekrem İmamoğlu’nun İfadeleri

ŞAFAK OPERASYONU YAPILAN AK PARTİLİ BELEDİYE GÖRDÜNÜZ MÜ? Belediye başkanlarının ihale ve harcama yetkilisi olmadığını niçin göz ardı ediyorsunuz? Babasının evinde apar topar gözaltına alınan bir belediye başkanı hukuka aykırı bir uygulamadır. Bu kişilere şafak vakti operasyon yapılmaz. Biz AK Partili belediye başkanlarının yolsuzluklarını ortaya çıkardık, ancak onlar hakkında soruşturma açılmadı. Adaletin önünde ‘adalet’ diyenler, haksız uygulamalara maruz kalan milletin iradesine zarar veriyorlar. İstanbul’a CHP’li belediyelere kayyım atanabileceğini düşünenler, halkın tepkisini görmeye hazır olsunlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ekrem İmamoğlu, hedef haline getirilmeye çalışılıyor.

İstanbul’a adalet getirmek için atandığını iddia eden kişiler, aslında CHP’li belediyelerin itibarını karalamak için çalışıyor. Bu zulme halkımız izin vermeyecektir. Halkımızın yanında durmaya devam edeceğiz ve ilk seçimde bunun karşılığını göreceksiniz.

İş Dünyasına Sesleniş

Bu ülkede demokrasinin ve hukukun olmadığı yerde iş dünyasının büyümesi mümkün değildir. Güvenlik ve huzur, demokrasi ve adaletin olmadığı yerde sağlanamaz. Siyaset yargı işi değildir, rekabet ise iş dünyasının alanıdır. Kimse sandığı manipüle etmeye cesaret edemez, milletin iradesini dikkate almayanlar halka ihanet etmiş olur.

Özgür Özel’in Açıklamaları

MHP’nin Osmaniye Belediye Başkanı 21 yıl hapis cezası aldı ancak 1 gün tutuklu kaldı ve serbest bırakıldı. Ancak Rıza Akpolat’ın durumu farklı. AK Parti’nin birçok belediye başkanı istifa etti ancak sadece biri hakkında soruşturma açılmadı. Rıza Akpolat’ın suçsuzluğu ortaya çıkacak ama şu an için suçluymuş gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bu yöntemler FETÖ’nün kullandığı taktiklere benziyor. Bu hukuksuz uygulamalara karşı duracağız ve CHP’nin birliğini koruyacağız.

Barış masasında silah olmaz. AK Parti’nin barış çağrılarına rağmen uygulamaları barışın önünde bir engel teşkil etmektedir. Etkili bir demokrasi için adil bir yargı sistemi şarttır.

Detaylar için takipte kalın…

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Bir günde 8 araç çaldı, bahanesi pes dedirtti

Bir adam uçak biletinin pahalı olması nedeniyle iptal ettiği uçuşun ardından evine dönebilmek için sekiz araç çaldı.

Milli Savunma Bakanı Güler, Senegal Silahlı Kuvvetler Komutanı ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Senegal Silahlı Kuvvetler Komutanı General Birame Diop ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, iki ülke arasında savunma ve güvenlik alanlarındaki ilişkiler ile savunma sanayi iş birliği konuları ele alındı.

Trafik düzenlemesi ertelendi! Cezalara yüzde 220 zam yapılacaktı

Trafik cezalarını artırmaya yönelik meclise sunulması beklenen kanun teklifi Ekim ayına ertelendi.

İsrail Hamas’ın üst düzey isminin öldürüldüğünü iddia etti

İsrail’in Gazze’de yoğun nüfuslu bölgelere düzenlediği hava saldırısında aralarında kadın vce çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Filistin merkezli kaynaklara göre hava saldırılarında en az 60 kişi öldü. İsrail ordusu da Gazze …

Rusya, Odessa’yı vurdu: 2 ölü, 14 yaralı

Rus güçlerinin, Ukrayna’daki liman kenti Odessa’da 21 katlı bir apartmana düzenlediği saldırıda 2 kişi hayatını kaybederken 14 kişi yaralandı.

ABD Başkanı Trump: İran ile haftaya görüşeceğiz

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray’da açıklamalarda bulundu.