Oxford’dan çarpıcı araştırma: Dünya’daki suyun sırrı çözüldü

Yeni Araştırma: Dünya’daki Su, Gezegenin Yapısında Doğal Olarak Bulunuyor Olabilir!

Bugüne kadar bilim insanları, Dünya’daki suyun gezegen oluştuktan sonra su içeren gök taşları ve kuyruklu yıldızlarla geldiğini düşünüyordu. Ancak son yapılan araştırmalar, suyun gezegenin yapı taşlarında doğal olarak bulunabileceğini ortaya koydu.

Araştırma kapsamında, Dünya’nın ilk oluşum sürecindeki kayalarla benzer bileşime sahip nadir gök taşları olan ‘enstatit kondrit’ (EC) incelendi. Yapılan gelişmiş X-ışını analizleriyle, bu gök taşlarında Dünya okyanuslarının oluşması için yeterli miktarda hidrojen bulunduğu belirlendi.

Oxford Üniversitesi’nden yer bilimci Dr. James Bryson, “Gezegenimizi oluşturan malzemenin, daha önce düşündüğümüzden çok daha fazla hidrojen içerdiğini artık biliyoruz. Bu da Dünya’daki suyun sonradan değil, doğal süreçlerle oluştuğu fikrini destekliyor” dedi.

Araştırmacılar, hidrojenin kaya örneklerinin dış etkenlerle kirlenmemiş alanlarında bulunduğunu belirledi. Bu durum, hidrojenin gök taşına sonradan bulaşmadığını ve doğal olarak içerdiğini gösteriyor.

Oxford Üniversitesi’nden Dr. Thomas Barrett ise “Numunelerde hidrojen sülfür tespit ettiğimizde çok heyecanlandık. Bu, hidrojenin Dünya’ya sonradan değil, baştan itibaren gezegenin yapısında bulunduğuna dair önemli bir kanıt” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Japon devi zorda kaldı: Dev proje artık konuşulmayacak

Elektrikli araçlara geçişte önemli bir hamle olarak görülen dev batarya yatırımı, Japon otomotiv devi Nissan tarafından rafa kaldırıldı. Şirket, Japonya’da inşa etmeyi planladığı ve 1 milyar dolarlık bütçeye sahip olan lityum demir fosfat (LFP) batarya fabrikası projesini iptal ettiğini duyurdu.

Elazığ’a atletizmde önemli dereceler

Okul sporları faaliyet programında yer alan Okullararası Küçükler-Yıldızlar Atletizm Türkiye Şampiyonasından Elazığ’a Türkiye 2 ve 3.’lüğü geldi.

Çamurdan çıkan mucize! Elektrik üretiyor! Dünyayı sarsan gelişme

ABD’nin Oregon eyaleti kıyılarındaki çamur düzlüklerinde bulunan yeni bir bakteri türü, bilim insanlarını şaşkına çevirdi. Candidatus Electrothrix Yaqonensis olarak adlandırılan bu mikroorganizma, gövdesi boyunca elektrik iletebilme yeteneğiyle …

250 bin yıllık sessizlik bozuldu, en son Neandertaller patladığını gördü: ‘Zombi’ yanardağ yüzünden bilim alarma geçti

Bolivya’nın And Dağları’nda bulunan ve 250 bin yıldır hareketsiz olan Uturunco Yanardağı, artan sismik aktiviteler ve gaz emisyonlarıyla yeniden canlanma belirtileri gösteriyor. Bilim insanları, bu gelişmenin La Paz ve Santiago gibi büyük şehirler için potansiyel bir tehdit oluşturabileceği konusunda uyarıyor.

Yaşayan ilaçlar ve kişiye özel aşılar MIMIC 2025’te tanıtıldı

Bağışıklık sistemi üzerine çalışan dünyaca ünlü bilim insanları, İstanbul’da düzenlenen 6. Uluslararası Moleküler İmmünoloji ve İmmünogenetik Kongresi’nde bir araya geldi.

İnce yapılı iPhone 17 Air için Apple’ın planları var

Apple, yeni bir tasarımla sunmayı planladığı iPhone 17 Air modeli için yeni bir iddia ortaya atıldı. Telefonun bataryası 1 günü çıkartamayacak.