Murat Yetkin: ABD Büyükelçisi’nin Ankara’ya gelişiyle PKK süreci hızlanacak

Murat Yetkin: “PKK’nın Silah Bırakma ve Fesih Kararını Bekliyoruz”

Gazeteci ve yazar Murat Yetkin, PKK’nın silah bırakma ve kendini feshetmesi konusunda Ankara’nın beklentilerini dile getirdi. Yetkin’e göre, PKK’nın süreci uzatma nedenlerinden biri de ABD’nin Suriye politikası.

Yeni ABD Büyükelçisi Tom Barrack’ın Ankara’ya gelmesiyle birlikte gelişmelerin nasıl hızlanacağı merak konusu. “Terörsüz Türkiye” projesindeki zaman aşımıyla birlikte hükûmet cephesindeki sabırsızlık artıyor diyen Yetkin, yazısında şunları belirtti:

“AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası Ömer Çelik, PKK’nın ‘günler içinde’ fesih ve silah bırakma kararını beklediklerini ifade etti. Kısa bir süre sonra Tom Barrack da Ankara’ya ulaştı. ‘Hemen’ vurgusundan yola çıkarak, Barrack’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güven mektubunu sunmak için hemen randevu alacağını tahmin ediyoruz.

Bir diğer soru şu: Türkiye’nin uyguladığı baskı, hatta Öcalan’ın varlığı bile, PKK’yı yenilgiyi kabul etmeye ikna etmiyor gibi gözüküyor. PKK yöneticileri ‘Biz sadece kendimize güveniriz’ dese de, savaşın devamını sağlayan ekonomik unsurlara sahip olanlar, fesih ve silah bırakma gibi stratejik bir kararı almalarında dış destekten umut kesmelerinin önemli bir rol oynayacağını biliyor.

Aksi halde, Ankara’daki gerilimin aniden artabileceği açıktır.”

ABD’nin Yeni Ankara Büyükelçisi Başkentte: Tom Barrack Kimdir?

Related Posts

ABD Başkanı Trump, biyolojik araştırmaların güvenliğine ilişkin kararname imzaladı

ABD Başkanı Trump, biyolojik araştırmaların güvenliğine ilişkin kararname imzaladı

Özgür Özel’e saldıran Tengioğlu’nun ifadesinden ayrıntılar… ‘Erdoğan’a ‘sana dünyayı dar ederim’ demesinden rahatsız olmuştum’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e saldırıda bulunan Selçuk Tengioğlu emniyette verdiği ifadede, saldırıyı önceden planlamadığını ve olayın aniden geliştiğini öne sürdü. “Üstüne basarak söylüyorum. Ben Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in Sayın Cumhurbaşkanımıza ‘sana dünyayı dar ederim’ demesinden rahatsız olmuştum” diye konuşan Tengioğlu, kimseden talimat almadığını söyledi.

Trump’tan göçmenlere ‘ABD’den gidin’ teşviki: Her birine para verecek

ABD’de Donald Trump yönetimi, ülkelerine kendi istekleriyle dönecek düzensiz göçmenlere bin dolar destek sağlayacağını açıkladı. Bilindiği gibi Trump, göreve gelir gelmez ABD-Meksika sınırından düzensiz göçmen girişlerini tamamen önleyebilmek için ulusal acil durum ilan etmiş ve bu tarihten sonra sınırda yakalanan kişiler sınır dışı edilmeye başlanmıştı.

İsrailliler Netanyahu karşıtı gösteri gerçekleştirdi

İsrailliler, esir takasının gerçekleşmesi için İsrail Meclisi önünde Başbakan Binyamin Netanyahu karşıtı protesto gösterisi düzenledi.

Çin’de insansı robot sunum sırasında kontrolden çıkarak mühendislerine saldırdı

Çinli Unitree şirketinin geliştirdiği H1 insansı robot, halka açık bir gösteri sırasında aniden düzensiz ve kontrolsüz bir şekilde hareket etmeye başlayınca, büyük şaşkınlık yaşandı.

Trump’tan Alcatraz hapishanesinin yeniden açılması talimatı

ABD Başkanı Donald Trump, California eyaletinin San Francisco kentinde bulunan ve müzeye çevrilen Alcatraz hapishanesinin “azılı suçlular” için yeniden açılması konusunda Federal Cezaevleri Bürosu’na talimat verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir