Mardin’de Sahipsiz Hayvanlar İçin Modern Bakımevi

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Mardin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanı’nı ziyaret ederek sahipsiz hayvanlar için yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

267 bin metrekare alanda hizmet veren tesiste; Köpek Hastanesi, Kedi Hastanesi, Kedi Evi, Mama Üretim Tesisi ve Padok alanı gibi modern ve donanımlı birimler bulunuyor.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve uygulama yönetmeliği kapsamında sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Yardımcısı Aktaş’a, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tahsin Saruhan, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kemalettin Sakin ve ilgili birim amirleri eşlik etti.

Valilik koordinesinde, Büyükşehir belediyesi, kamu kurumları ve belediyelerin iş birliğiyle yürütülen çalışmalar sayesinde Mardin’deki sahipsiz hayvanların tamamı güvenli ve sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürüyor.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Yardımcısı Aktaş, sokaklarda başıboş ve sahipsiz hayvanların olmasını istemediklerini belirterek, “Unutmayalım, hayvanların yaşam hakkı ve toplumun huzuru hepimizin elinde. Her şey onların sağlığı ve vatandaşlarımızın güvenliği için. ifadelerini kullandı. – MARDİN

Related Posts

Galatasaray, İlkay Gündoğan ile anlaşmaya vardı

Galatasaray, Manchester City forması giyen İlkay Gündoğan’la prensipte anlaştı. Sarı-kırmızılıların Türk asıllı Alman yıldıza yüksek maaş teklif ettiği, kulübü Manchester City ile de pazarlıklara başlayacağı belirtildi.

Erzincan’da Çatı Katında Yangın

Erzincan’da bir binanın çatı katında çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Destici, Sivas’ta Cenaze Törenine Katıldı

BBP Genel Başkanı Destici, Ahmet Polat’ın eşi Fatma Polat’ın cenaze törenine katıldı.

Çanakkale’de Yangın İncitmedi!

Çanakkale Valisi Toraman, yangın bölgelerini denetleyerek hasar tespiti yapıldığını açıkladı.

Dünya alarm durumuna geçti! Chikungunya virüsü nedir?

Çin’in Guangdong eyaletinde hızla yayılan chikungunya ateşi, dünya genelinde alarm veriyor. Bu virüs, sivrisinekler aracılığıyla bulaşıyor ve ateş, eklem ağrıları, yorgunluk ve deri döküntüsü gibi belirtilerle kendini gösteriyor.

CHP’li Özgür Çelik İmamoğlu’nun afişi karşısında ceketini ilikledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul’da düzenlenen 29. Kent Yoksulluğu Buluşmaları’nda yaptığı konuşmada, salondaki bir detayın ardından ilginç bir harekete imza attı. Rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasından tutuklanarak cezaevine gönderilen eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun fotoğrafını arayan Çelik, salonda İmamoğlu’nun afişinin bulunmamasından dolayı serzenişte bulundu.