Mahfi Eğilmez’den yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı: Okul ücretleri ve kira serbest olunca yükseleceği yere geldi

Mahfi Eğilmez: Yıl Sonu Enflasyon Tahminim 35-40 Arası

T24 Haber Merkezi

Eski Hazine Müsteşarı ve iktisatçı Mahfi Eğilmez, ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdi. Eğilmez, “Yıl sonu enflasyon tahminim 35-40 arası. Hala oradayım. Büyüme biraz zorlanacak. Dördüncü çeyrek büyüme tahminleri eksi görünüyor. Kamunun yaptığı bütün artışlar yeniden değerleme oranının altında değil. Enflasyonun hızlı yükselmesinin sebeplerinden birisi bastırılan okul ücretleri ve kiraydı, onlar serbest olunca yükseleceği yere geldi, oradan düşürücü etki olacak. Ama çok da fazla düşeceğini zannetmiyorum” şeklinde konuştu.

Eğilmez, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında da değerlendirmelerde bulundu. “Mehmet Şimşek açısından bakarsak başarı görünüyor. Aldığı yerden aşağı doğru indiriyor. Ondan önceki başarısızlığı kim yarattı ona bakmak lazım” ifadelerini kullandı.

Eğilmez’in açıklamalarına göre, enflasyonun düşmesi için faizde 2.5 puanlık bir indirim yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, TÜİK’in Ücretliler Geçinme Endeksi yapması gerektiğini ve TÜİK’in bağımsız ve liyakate dayalı olması gerektiğini vurguladı.

Ayşe Kulin: “Güzellik Başarının Eş Değeri Olsaydı, En İyi Romanları Ajda Pekkan Yazardı”

Ayşe Kulin: Güzellik başarıyla eş değer olsaydı, en iyi romanları Ajda Pekkan yazardı


Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | ID İletişim’den Ayşe Barım ve Serenay Sarıkaya açıklaması

TIKLAYIN | DEM Parti heyetinin Demirtaş ve Yüksekdağ’ı ziyaret tarihi belli oldu

TIKLAYIN | Dünyanın en güçlü pasaportları belli oldu: Türkiye kaçıncı sırada?

TIKLAYIN | Fatih Altaylı: Anadolu Ajansı, Trump’ın bu sözlerini haber yapmadı

TIKLAYIN | TFF açıkladı: Süper Lig’de geçici süreyle yabancı VAR hakemleri görev alacak

TIKLAYIN | Wanda Nara barışmak istedi, Icardi reddetti

TIKLAYIN | Murat Yetkin: Erdoğan, AK Parti’ye de sert girecek

Related Posts

Emtia piyasalarında jeopolitik risk etkisi

Emtia fiyatlarında tamamlanan haftada, makroekonomik veriler ile Orta Doğu’da İsrail ve İran arasındaki artan gerilim varlık fiyatları üzerinde etkili oldu.

Zirai don 7 milyon ton meyve kaybı yaşattı

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, TBMM Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu’nda, Türkiye’nin bu yıl meyve üretiminde 28 milyon ton ürün beklediğini ancak zirai don yüzünden bunun 21 milyon tona kadar gerileyeceğini söyledi.

Zirai don Amasya’da 60 yıllık geleneği bozdu: Tarlada bir tane bile toplanamadı!

Amasya’da 60 yılı aşkın süredir düzenlenen kiraz teşvik yarışması, bu yıl zirai don nedeniyle yapılamadı. İlkbaharda yaşanan zirai don afeti sonrasında bu yıl kiraz ağaçları ürün vermedi.

Geçen hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Kurban Bayramı’nın ardından salı günü açılan piyasalarda Borsa İstanbul hüsrana uğrattı. İşte geçen haftanın en çok kazandıran yatırım aracı…

600 bin kamu işçisi için zam teklifi geldi

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde işveren tarafı Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenler Sendikası (TÜHİS) ilk teklifini işçi tarafını temsil eden Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (HAK-İŞ) sundu.

Euro Bölgesi’nde sanayi üretimi nisanda azaldı

Euro Bölgesi’nde sanayi üretimi nisanda geriledi. ABD’nin gümrük tarifeleri açıklamasının ardından nisanda bir önceki aya göre yüzde 2,4 geriledi.