Lübnan Dışişleri Bakanı Yusuf Recci‘nin, ABD’nin Beyrut Büyükelçisi Lisa Johnson ve İran’ın Beyrut Büyükelçisi Mücteba Emani ile görüşmelerinde İsrail’in Lübnan’ın güneyinden çekilme süreci ve İran’da mahsur kalan Lübnan vatandaşlarının durumu ele alındı.
Lübnan resmi haber ajansı NNA’nın haberine göre Recci, ABD Büyükelçisi Johnson’ı kabulünde Tel Aviv yönetiminin ülkenin güneyinden çekilme sürecini tamamlamayı geciktirdiğini belirterek bunun ateşkes anlaşmasının açık bir ihlali olduğunu vurguladı.
ABD Büyükelçisi Johnson, Washington’un Lübnan’a, özellikle de ordusuna yönelik yardımlarının devam edeceğini belirtti.
Dışişleri Bakanı Recci, Lübnan Silahlı Kuvvetlerinin kapasitesini artırmak için ABD desteğinin önemine vurgu yaptı.
İran’ın Beyrut Büyükelçisi Mücteba Emani ile de bir araya gelen Lübnan Dışişleri Bakanı Recci, ikili ilişkileri ve İran’da mahsur kalan Lübnan vatandaşlarının durumunu görüştü. (AA)
More Stories
Yılanlardan kaçmak için sekiz yıl yolculuk yapıp Grönland’a ayak basan ilk Afrikalı
Uzmanı anlattı: Santorini Adası’nda 3 bin 600 yıl önceki volkanik patlama bugünkü senaryoyu anlatıyor
Münih Güvenlik Konferansı: ‘Eski’ dünya düzeninin sonu mu, NATO için ne ifade ediyor?