‘Kurkimin’in sağlığa katkıları saymakla bitmiyor!




Kurkuminin Sağlığa Faydaları – Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Selin Yavuz

İstanbul (İGFA) – Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Selin Yavuz’dan Kurkuminin Sağlığa Katkıları

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Selin Yavuz, zerdeçalın ana maddesi olan kurkuminin emilimini artırmak için karabiber ve sağlıklı yağlarla birlikte tüketilmesini öneriyor. Sağlığımıza bilimsel açıdan kanıtlanmış katkıları bulunan kurkuminin 5 büyük faydası nelerdir?

  • İltihabı azaltıyor, stresi dengeliyor: Kurkumin, antioksidan özellikleriyle vücuttaki iltihabı azaltıcı etki gösterir ve oksidatif stresi dengeleyerek kalp hastalıkları, diyabet ve eklem rahatsızlıkları gibi sağlık sorunlarına karşı koruyucu rol oynar.
  • Bağışıklık sistemini destekliyor: Kurkumin, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur ve mikropların gelişimini engelleyici özellikleriyle vücudu enfeksiyonlara karşı korur.
  • Sindirim sistemini koruyor: Sindirim sağlığını destekleyen kurkumin, bağırsaklardaki iltihabı azaltarak sindirim problemlerine karşı fayda sağlar ve irritabl bağırsak sendromu gibi hastalıkların tedavisinde destekleyici rol oynar.
  • Kalp ve damar sağlığına dost: Kurkumin, kalp ve damar sağlığını destekleyerek damar sertliği riskini azaltır ve kan basıncını düzenleyerek kalp hastalıklarına karşı koruyucu bir etki gösterir.
  • Zihinsel fonksiyonları destekliyor: Kurkumin, beyin hücrelerini koruyarak hafıza fonksiyonlarını destekler, yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi önler ve depresyon belirtilerini hafifletebilir.

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Selin Yavuz, kurkuminin bu faydalarının yanı sıra yüksek miktarda kullanımının mide rahatsızlığı, baş ağrısı ve ishal gibi yan etkilere yol açabileceğine dikkat çekiyor. Özellikle kan sulandırıcı ilaç kullananlar ile safra kesesi ve karaciğer rahatsızlığı bulunanların doktor kontrolünde kurkumini tüketmeleri önemle vurgulanıyor.


Related Posts

Yerli kalp-akciğer makinesi gelecek yıldan itibaren kullanılacak

Yerli kalp-akciğer makinesi gelecek yıldan itibaren kullanılacak

Türkiye’de Her 1000 Ölümden 3’ü Astım Kaynaklı!

Astım kronik bir akciğer hastalığı. Dünya Astım Günü nedeniyle Türk TORAKS Derneği önemli bir açıklama yaptı. 

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Aort damarı neden yırtılır?

Aortun vücuttaki en hayati damar olduğunu belirten Prof. Dr. Bingür Sönmez ‘‘Aort damarı yırtılması en basit ifadeyle bu damarın içten yırtılmasıyla meydana gelir. En yaygın nedeni ise yüksek tansiyondur’’ dedi.

Aktif Mesane Sendromu Nedir?

Aktif mesane sendromu toplumda bir çok insanın yakındığı sağlık sorunların başında geliyor. Peki Aktif Mesane Sendromu Nedir, nasıl tedavi edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir