Koç Holding’den 504 milyon dolarlık Kalamış Yat Limanı anlaşması: İmza tarihi belli oldu

Koç Holding, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı İhalesini Kazandı

Koç Holding, 504 milyon dolarlık teklifle kazandığı Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ihalesi için 5 Şubat’ta imza atacak.

Koç Holding, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı için yapılan 504 milyon dolarlık teklif sonucunda kazandığı ihalede, 5 Şubat 2025 tarihinde imzaları atacağını duyurdu. Projede toplam 150 milyon dolarlık yatırım öngörülürken, işletme hakkı 40 yıl boyunca Koç Holding’e ait olacak. Şirket, imzalar atıldıktan sonra 10 yıl içinde yat limanını uluslararası standartlara uygun hale getirmeyi hedefliyor ve 4 çıpalı yat limanı standardını sağlamayı planlıyor.

Koç Holding: Detaylar ve Açıklamalar

  • Koç Holding, 23 Aralık 2024 tarihinde yapılan KAP açıklamasında, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ihalesine en yüksek ikinci teklifi vererek davet edildiğini duyurdu.

  • İhale şartnamesine uygun olarak, Koç Holding’e ait Kalamış ve Fenerbahçe Marina İşletmeciliği A.Ş. tarafından 504 milyon dolarlık sözleşme imzalanacak.

  • Yapılan değerlendirmeler neticesinde, sözleşme bedelinin %35’ine karşılık gelen miktar imza tarihinde ödenecek. Kalan miktar ise 60 ay içinde 5 eşit taksitte ödenecek.

  • Koç Holding, söz konusu yatırıma Tek-Art sermayesinde sahip olduğu paylarla dahil olacak ve sermaye artışıyla şirketin pay oranı %75,3’e ulaşacak.

İhale şartnamesine göre, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın uluslararası standartlara uygun hale getirilmesi için Kalamış A.Ş. tarafından 10 yıl içinde 150 milyon dolarlık yatırım yapılacak ve 4 çıpalı yat limanı olacak.

Önümüzdeki dönemde yapılacak ödemelerin finansman şekli ise piyasa koşullarına göre değerlendirilecek. Yaşanan gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacak ve süreç açıklanmaya devam edecek.

2013 yılında düzenlenen ilk ihale sonucu Koç Holding’e verilen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın işletme hakkı, 2025’te imzalanacak yeni sözleşme ile yeniden başlayacak olan süreç ile güncellenecek.

Related Posts

Kütahya OSB Toplantısı Yapıldı

Kütahya OSB Yönetim Kurulu toplantısında güncel gelişmeler ve eğitim iş birliği ele alındı.

Kamuda zam pazarlığında düğüm çözüldü: Türk-İş ve Hak-İş imzayı attı

Kamuda zam pazarlığında düğüm çözüldü: Türk-İş ve Hak-İş imzayı attı

TÜİK açıkladı: Ekonomik güven endeksi temmuzda dibe vurdu

Ekonomik güven endeksi, temmuzda aylık bazda yüzde 0,4 azalışla yılın en düşük seviyesi olan 96,3 değerini gördü.

Konut kredisinde ilk faiz indirimi!

Konut kredisinde ilk faiz indirimi!

Bakan Şimşek açıkladı: Yılın ilk yarısında 225,5 milyar TL matrah farkı

Bakan Şimşek açıkladı: Yılın ilk yarısında 225,5 milyar TL matrah farkı

Pazar alışverişinde yeni dönem!

İstanbul pazarlarında yeni dönem başlıyor. Pazarcıları dijitalleşen ticaret dünyasına uyum sağlamak ve pazarcı esnafının ödeme sistemlerini modernize etmek amacıyla önemli bir adım atılacak. Pazarlarda ödemeler pos cihazları üzerinden de …