İran, Rusya ve Çin arasında nükleer görüşmeler gerçekleşti

AA

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazım Garibabadi, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Dışişleri bakan yardımcılarının Pekin’de aldığı kararların ardından bugün Moskova’da İran, Rusya ve Çin arasında uzman ve teknik düzeyde verimli bir toplantı gerçekleştirildi” dedi.

Toplantıda üç ülkenin uzman heyetlerinin nükleer konular, yaptırımların kaldırılması ve BM Güvenlik Konseyi’nin 2231 sayılı kararı hakkında fikir alışverişinde bulunduğunu açıklayan Garibabadi, tarafların üçlü koordinasyonun devam etmesi konusunda anlaştığını söyledi.

“TÜM TARAFLARLA İSTİŞARELERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Garibabadi, “İran, diplomatik ilkelere bağlı kalarak ilgili taraflarla görüşmelerine devam ediyor” şeklinde konuştu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi ise geçen gün düzenlenen basın toplantısında, İran’ın Rusya ve Çin ile teknik düzeyde nükleer görüşmeler yapacağını duyurmuştu.

Related Posts

İrlandalı yazar Sally Rooney’den Palestine Action’a destek: ‘Bu beni terör destekçisi yapıyorsa yapsın’

İrlandalı yazar Sally Rooney’den Palestine Action’a destek: ‘Bu beni terör destekçisi yapıyorsa yapsın’

Güncellenen ChatGPT’ye samimiyet dokunuşu: İltifat edecek ve daha arkadaşça davranacak

Güncellenen ChatGPT’ye samimiyet dokunuşu: İltifat edecek ve daha arkadaşça davranacak

Kahramanmaraş’ta 71 Suçlu Yakalandı

Kahramanmaraş’ta yapılan operasyonda 71 kişi yakalandı, 46’sı tutuklandı; uyuşturucu ve silah ele geçirildi.

Avustralya’da Uçak Acil İniş Yaptı

Mona Vale’deki golf sahasına inen uçakta 2 kişi yaralandı, inceleme başlatıldı.

Dallas Çetesi Operasyonu: 13 Tutuklama

Aydın’da düzenlenen operasyonda 13 şüpheli tutuklandı, 14 kişi gözaltına alındı.

Adama Traore, Gençlerbirliği’nde

Gençlerbirliği, Malili Adama Traore’yi transfer etti.