İmamoğlu’na sosyal medya sansürü: Mansur Yavaş’tan ‘gerekçe’ tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Avrupa Günü Etkinliğinde Konuştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Thomas Ossowski’nin Avrupa Günü resepsiyonuna katıldı. Yavaş, tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesabına erişim engeline ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yavaş yaptığı açıklamada, “Yasaklara karşıyız. Yapılan işlemlerin hukuka aykırı olduğunu gösteriyor. Buna karşı adımlar atılmalı. Siyaseten bu tür yasakları yanlış buluyoruz. Çünkü bu iktidar göreve geldiğinde yasaklara karşı çıktığını ve yasakların olmayacağını vaat etmişti, ancak sürekli bir bahane ile yasaklar getiriliyor. Üstelik gerekçelere bakıldığında, sanki mahkeme kararı varmış gibi suçlu ilan edilmeleri asla kabul edilemez. Bu insan haklarına aykırı. Karar olmadan yapılan bu tür yasaklamalar sorunu daha da büyütecektir. Biz de buna karşı çıkarak, Ekrem Başkan ile dayanışma içinde olduğumuzu göstermek adına bu adımı atmış bulunmaktayız.” şeklinde konuştu.

“Geciken Adalet, Adalet Değildir”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, idari yargı değerlendirme toplantısında yargı sistemine ilişkin yaptığı konuşmada, adaletin hızlandırılması ve etkinliğin artırılması konusuna vurgu yaparak, “Geciken adalet, adalet değildir ve milletimizin en büyük beklentisi makul sürede yargılanma hakkının korunmasıdır” ifadelerini kullanmıştı.

Yavaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un açıklamalarını değerlendirirken, “Çok doğru söylemiş. 2002’den beri aynı iktidarın çıkardığı yargı paketlerine rağmen, Bakanın hala bu konuda şikayet etmesi ilginç. Haklı, geciken adalet, adalet değildir! Ümit Özdağ’ın duruşması kaç ay sonraya ertelendi. Ceza alacağını düşünmüyorum ama ceza alsın bile fazlasıyla cezasını çekmiş olacak. Hangi konuda yargılayacaksınız? Ekrem Başkan’a dair iddianame hazırlanacağına dair hiçbir işaret gözükmüyor. O zaman neden tutuklu tutuyorsunuz? Tutukluluk istisnadır. Bakan da bunun farkında. Bu nedenle adalete hızlı bir şekilde ulaşılmalı, iddianameler ve yargılamalar derhal başlatılmalı, ancak tutuksuz olarak devam etmeliler. Çünkü bu durum şu anda insan haklarını ve masumiyet karinesini zedeliyor. Bu hukukta yeri yok. Beraat ettikten sonra cezaevinde geçirilen günlerin telafisi asla mümkün değil. Bu nedenle gerçek adaletin sağlanması için bu kişilerin derhal serbest bırakılması gerekmektedir. Adaletin hızla işlemesi gerekmektedir. Ayrıca, hatırlatmak gerekirse, Ekrem Başkan’ın TRT’de canlı yayında yargılanmak istediğini tekrar vurgulamak isterim.” dedi.

Related Posts

Tayvan’da tayfun alarmı: 3 bin 400’den fazla kişi tahliye edildi

Tayvan’da ‘Danas Tayfunu’ nedeniyle 3 bin 400’den fazla kişi evlerinden tahliye edildi, 2 kişi hayatını kaybetti.

Peru’da 3 bin 500 yıllık antik şehir gün yüzüne çıkarıldı

Peru’nun Barranca bölgesinde 3 bin 500 yıllık ‘Penico’ isimli bir antik şehir keşfedildi.

Ayşe Barım’ın ilk duruşması bugün görülecek

Oyuncu menajeri Ayşe Barım’ın davasının ilk duruşması bugün İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Adıyaman’da gözaltılara tepkiler çığ gibi

CHP’li Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin gözaltına alınması kentte sert tepkilere neden oldu. Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformu’nun yaptığı açıklamada, “Ne gözaltılarla, ne baskılarla halkın iradesi susturulamaz” denildi.

Japonya’dan komşu ülkeye sürpriz davet

Nagasaki Belediyesi, atom bombası saldırısının 80. yılı anma törenine bu yıl ilk kez Tayvan’ı da davet etti. Karar, Tayvan’ın talebi üzerine alındı. Çin’in tepki göstermesi bekleniyor.

Özgür Özel’den Sözcü’ye destek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü TV ve Halk TV’ye verilen ekran karatma cezalarına tepki gösterdi.