Hatay Serinyol’da su dağıtım kapasitesi artırıldı

Hatay Serinyol Mahallesi’nde Su Dağıtım Kapasitesi Artırıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), vatandaşların içme ve kullanma suyuna kesintisiz ve sağlıklı bir şekilde ulaşabilmesi amacıyla bakım onarım çalışmalarını sürdürüyor. HBB Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), içme ve kullanma suyunun depolardan hatlara iletildiği terfi noktaları ile kuyulardaki elektrik sistemlerinde başlattığı bakım, onarım ve yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Ekipler, Antakya Serinyol Mahallesi içme suyu tesisinde 11 adet dalgıç pompa ve 3 adet yatay milli pompanın bakım onarımını tamamlayıp yeniden devreye aldı. Saniyede 200 litre su dağıtımı yapabilen tesis çalışmaların ardından dağıtım kapasitesi saniyede 450 litreye yükseltildi.

Yetkililer, içme suyu iletimini sağlayan tesislerde işleyişin aksamaması adına yüksek gerilim hatlarında rutin bir şekilde devam eden çalışmalara paralel olarak elektrik panoları, jeneratör, pompa ve haberleşme sistemlerinin de bakım onarımın yapıldığını ve mobil ekiplerin gece gündüz sahada hizmet verdiğini belirtti.

Related Posts

Japonya’dan komşu ülkeye sürpriz davet

Nagasaki Belediyesi, atom bombası saldırısının 80. yılı anma törenine bu yıl ilk kez Tayvan’ı da davet etti. Karar, Tayvan’ın talebi üzerine alındı. Çin’in tepki göstermesi bekleniyor.

Özgür Özel’den Sözcü’ye destek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü TV ve Halk TV’ye verilen ekran karatma cezalarına tepki gösterdi.

Gaziantep’te Fransa plakalı minibüsten inip Jandarmaya bıçaklarla saldırdılar

Gaziantep’te hasarlı kaza sonrası bölgeye giden jandarma ekipleri, devrilen minibüsü çekici ile kaldırmak isterken araçta seyahat edenlerin taş, sopa ve bıçaklı saldırısına uğradı. Yaşanan arbedede 4 jandarma hafif yaralanırken, gözaltına alınan 5 şüphelinin kaçak göçmen olduğu belirlendi.

Kiev alevler içinde! Rusya’nın füze ve İHA yağmuru başkenti felç etti

Rusya, Trump-Putin görüşmesinin hemen ardından Ukrayna’nın başkenti Kiev’e 539 İHA ve 11 füzeyle yoğun bir saldırı düzenledi. Saldırıda en az 23 kişi yaralanırken, Kiev’de binalar alev aldı, demiryolu altyapısı zarar gördü.

AKP’li Şamil Tayyar’dan iktidara ekonomi eleştirisi: Orta direkt çöktü, toplumun feryadına kulak verin, vatandaş umudu keserse kimin geleceğine bakmaz! 

AKP’li Şamil Tayyar’dan iktidara ekonomi eleştirisi: Orta direkt çöktü, toplumun feryadına kulak verin, vatandaş umudu keserse kimin geleceğine bakmaz! 

Uçak enkazını ilk bulan kişi dağcı çıktı: ‘Kusura bakmayın çok geç kaldık’

Kaçkar Dağları’nda düşen tek motorlu uçağı arama çalışmalarına katılan ve yaya olarak JAK ekipleriyle birlikte kaza noktasına ilk ulaşan dağcı Hüsnü Kan’ın çektiği görüntüler ortaya çıktı.