Halk Ekmek kuyruğundaki vatandaş: Görmüyor musun halimizi ne konuşacağız ki. Uçacağız Allah’ın izniyle

Doların artışı ile beraber zamlanan ekmek fiyatları vatandaşları zor duruma düşürdü. Vatandaşlar ucuz ekmek alabilmek için halk ekmek sıralarına giriyor. Öte yandan yeni asgari ücretin açıklanmasının ardından, gözler emekli aylıklarına yapılacak zamma çevrildi. Ankara’da Halk Ekmek büfesine önündeki kuyrukta bekleyen emekli vatandaşlar isyan etti.

MEMNUNUZ HALK EKMEK’TEN

ANKA’nın haberine göre, 28 yıl önce belirten bir vatandaş maaşlarına zam beklediklerini belirterek, “Aldığım 3 bin 300 TL. Zor geçiniyorum. Kendim evim olmasına rağmen ancak yetiyor, yetmiyor bile. Bir hanım bir benim bak. Emekli aylığına da 750-800 TL artış bekliyorum. Halk Ekmek’te 4 ekmeğe 5 TL verdim. 5 TL karım var, niye almayayım? Memnunuz Halk Ekmek’ten, inşallah böyle devam eder gider” dedi.

“ASGARİ ÜCRETİN 300 TL”Sİ GİTTİ”

Bir vatandaş ise, “Görmüyor musun halimizi ne konuşacağız ki? Uçacağız Allah’ın izniyle. Zaten asgari ücretin 300 TL’si gitti. Ben bir şey demek istemiyorum. Allah Tayyip’i başımızdan eksik etmesin, uçuyoruz” dedi.

“HER GÜN 1 KİLOMETRE GELİYORUM”

Emekli aylığının asgari ücretin altında olduğunu belirten bir başka yurttaş ise, “Belediye yardımı gibi ekmek alıyoruz. Her gün buradayız. 1 kilometre geliyorum buraya ekmek almaya. Ne yapalım, idare edeceğiz. 1000 TL zam gelmesi gerek en az. Ama şu an kurtarmaz” diye konuştu.

Related Posts

Özgür Özel’den Sözcü’ye destek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü TV ve Halk TV’ye verilen ekran karatma cezalarına tepki gösterdi.

Gaziantep’te Fransa plakalı minibüsten inip Jandarmaya bıçaklarla saldırdılar

Gaziantep’te hasarlı kaza sonrası bölgeye giden jandarma ekipleri, devrilen minibüsü çekici ile kaldırmak isterken araçta seyahat edenlerin taş, sopa ve bıçaklı saldırısına uğradı. Yaşanan arbedede 4 jandarma hafif yaralanırken, gözaltına alınan 5 şüphelinin kaçak göçmen olduğu belirlendi.

Kiev alevler içinde! Rusya’nın füze ve İHA yağmuru başkenti felç etti

Rusya, Trump-Putin görüşmesinin hemen ardından Ukrayna’nın başkenti Kiev’e 539 İHA ve 11 füzeyle yoğun bir saldırı düzenledi. Saldırıda en az 23 kişi yaralanırken, Kiev’de binalar alev aldı, demiryolu altyapısı zarar gördü.

AKP’li Şamil Tayyar’dan iktidara ekonomi eleştirisi: Orta direkt çöktü, toplumun feryadına kulak verin, vatandaş umudu keserse kimin geleceğine bakmaz! 

AKP’li Şamil Tayyar’dan iktidara ekonomi eleştirisi: Orta direkt çöktü, toplumun feryadına kulak verin, vatandaş umudu keserse kimin geleceğine bakmaz! 

Uçak enkazını ilk bulan kişi dağcı çıktı: ‘Kusura bakmayın çok geç kaldık’

Kaçkar Dağları’nda düşen tek motorlu uçağı arama çalışmalarına katılan ve yaya olarak JAK ekipleriyle birlikte kaza noktasına ilk ulaşan dağcı Hüsnü Kan’ın çektiği görüntüler ortaya çıktı.

MİT Başkanı Kalın Hakkari’de

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Hakkari’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.