Güney Kutbu’na ulaşan ilk Türk oldu

Ali Rıza Bilal, Türk Sporcudan Tarihi Başarı: Güney Kutbu’na 100 Kilo Kızak Çeken İlk Türk Sporcu

A Milli sporcu Ali Rıza Bilal, tek başına ve yardım almadan 100 kiloluk kızak çekerek Güney Kutbu’na ulaşarak tarihe geçti. Kürek sporcusu Ali Rıza Bilal, 22 Kasım’da Messner Rotası üzerinden başladığı zorlu yolculuğunda, 51 gün süren mücadelesi sonucunda Türk bayrağını Güney Kutbu’nda dalgalandıran ilk Türk sporcu oldu.

Ali Rıza Bilal, tüm ekipmanlarını 100 kiloluk bir kızakta taşıyarak bu olağanüstü başarısını tek başına gerçekleştirdi. Zorlu koşullara rağmen azimli ve kararlı bir şekilde başarısını tamamlayan Bilal, Türk sporuna gurur veren bir performans sergiledi.

Ali Rıza Bilal’ın bu tarihi başarısı, Türk sporunda önemli bir yere sahip olurken, sporcu adını zorlu koşullarda gösterdiği azim ve kararlılıkla altın harflerle yazdırmayı başardı.

Related Posts

Japonya’dan komşu ülkeye sürpriz davet

Nagasaki Belediyesi, atom bombası saldırısının 80. yılı anma törenine bu yıl ilk kez Tayvan’ı da davet etti. Karar, Tayvan’ın talebi üzerine alındı. Çin’in tepki göstermesi bekleniyor.

Özgür Özel’den Sözcü’ye destek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü TV ve Halk TV’ye verilen ekran karatma cezalarına tepki gösterdi.

Gaziantep’te Fransa plakalı minibüsten inip Jandarmaya bıçaklarla saldırdılar

Gaziantep’te hasarlı kaza sonrası bölgeye giden jandarma ekipleri, devrilen minibüsü çekici ile kaldırmak isterken araçta seyahat edenlerin taş, sopa ve bıçaklı saldırısına uğradı. Yaşanan arbedede 4 jandarma hafif yaralanırken, gözaltına alınan 5 şüphelinin kaçak göçmen olduğu belirlendi.

Kiev alevler içinde! Rusya’nın füze ve İHA yağmuru başkenti felç etti

Rusya, Trump-Putin görüşmesinin hemen ardından Ukrayna’nın başkenti Kiev’e 539 İHA ve 11 füzeyle yoğun bir saldırı düzenledi. Saldırıda en az 23 kişi yaralanırken, Kiev’de binalar alev aldı, demiryolu altyapısı zarar gördü.

AKP’li Şamil Tayyar’dan iktidara ekonomi eleştirisi: Orta direkt çöktü, toplumun feryadına kulak verin, vatandaş umudu keserse kimin geleceğine bakmaz! 

AKP’li Şamil Tayyar’dan iktidara ekonomi eleştirisi: Orta direkt çöktü, toplumun feryadına kulak verin, vatandaş umudu keserse kimin geleceğine bakmaz! 

Uçak enkazını ilk bulan kişi dağcı çıktı: ‘Kusura bakmayın çok geç kaldık’

Kaçkar Dağları’nda düşen tek motorlu uçağı arama çalışmalarına katılan ve yaya olarak JAK ekipleriyle birlikte kaza noktasına ilk ulaşan dağcı Hüsnü Kan’ın çektiği görüntüler ortaya çıktı.