Gazzeliler sabah saatlerinde kuzeye geçebilecek

İsrail ve Hamas Arasındaki Ateşkes Görüşmeleri Yeniden Düzenlendi

İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes görüşmeleri sekteye uğradıktan sonra tekrar düzene girmeye başladı. Bu gelişme ile birlikte Gazze’de bulunan insanlar, anlaşmadan umdukları olumlu haberi aldılar.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Filistinlilerin Gazze Şeridi’nin batısındaki sahil şeridinde bulunan er-Raşid Caddesi üzerinden yürüyerek Netzarim Koridoru’ndan kuzeye geçebileceklerini duyurdu.

Araçların yerel saatle 09.00’dan itibaren Selahaddin Caddesi üzerinden denetime tabi tutulduktan sonra Gazze Şeridi’nin kuzeyine ilerleyebileceğini belirten Adraee, araçlarda silah bulundurmanın yasak olduğunu vurguladı.

Adraee ayrıca, İsrail askerlerinden uzak durulması gerektiğini ve İsrail ordusunun tampon bölgeye doğru çekileceğini de ekledi.

İsrail ile Hamas Arasındaki Esir Takasında Kriz

Hamas ile İsrail arasındaki esir takasının ikinci turunda İsrailli esir Arbel Yehud’un serbest bırakılmaması krize yol açmıştı.

Esir takasının ikinci turunda Hamas’ın 4 İsrailli esiri teslim etmesine rağmen İsrail, Yehud’un serbest bırakılmaması nedeniyle Gazze’de anlaşmanın gerektirdiği gibi sakinlerin kuzeye geçişine izin verilmeyeceğini duyurmuştu.

İsrailli esir Yehud’un cumartesi günü yapılacak üçüncü turdan önce serbest bırakılması için görüşmelerin devam ettiği belirtilmişti.

Katar, Gazze’de yaşanan krizin çözüldüğünü açıklarken, İsrail Başbakanlık Ofisi de Yehud, Agam Berger ve başka bir İsrailli esirin serbest bırakılacağı yeni bir tur düzenleneceğini ve cumartesi günü 3 İsrailli esirin daha serbest bırakılacağını duyurmuştu.

Bu anlaşmanın bir parçası olarak Gazze Şeridi sakinlerinin güneyden kuzeye geçişine izin verileceği ifade edilmişti.

Related Posts

Çin’den Pakistan ve Hindistan’a ‘ateşkesi sürdürün’ çağrısı

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Pakistan ile Hindistan arasında çatışmaların durdurulması için taraflara ateşkesi sürdürme çağrısında bulundu. Çin Dışişleri Bakanlığının açıklamasına göre, Bakan Vang, Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı …

Putin’in İstanbul’da müzakere teklifine Trump’tan ilk tepki: ‘Rusya ve Ukrayna için harika bir gün’

Ukrayna krizinin barışçıl çözümü için göreve geldiği günden beri yoğun çaba sarf eden ABD Başkanı Trump, Putin’in yaptığı müzakereleri sürdürme teklifinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ABD’de serbest bırakılan Rümeysa Öztürk, yaşadığı Massachusetts eyaletine döndü: Komşuları çiçeklerle karşıladı

ABD’de Filistin’e destek verdiği gerekçesiyle yaklaşık 7 hafta gözaltında tutulan Türk doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk, özgürlüğüne kavuştu. Federal mahkeme “Delil yok” dedi, Öztürk’ün kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi. Özgürlüğüne kavuşan Öztürk, verilen destek için herkese teşekkür etti. Komşuları, Öztürk’ün özgürlük haberini büyük bir coşkuyla karşılarken genç evinin önüne çiçekler ve notlar bıraktı.

Doğum yapanın kredi borcu silinecek

Türkiye’de hızla düşen nüfus artış hızının ardından harekete geçen iktidar, doğum yapmayı teşvik edecek adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda, geçtiğimiz aylarda duyurulan ‘evlilik kredisi’ için yeni düzenlemelere gidilecek. Doğum yapan annelerin kullanmış olduğu evlilik kredileri silinecek ve yapılan ödeme çocuk yardımı olarak sayılacak.

PKK kongresini topladı, şimdi ne olacak?

PKK kongresini topladı, şimdi ne olacak?

Resmî Gazete’de bugün (10 Mayıs 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de 10 Mayıs 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir