Erdoğan’ın memleketinde eylem: Rize’nin evladısın ama…

CHP Rize İl Örgütü Asgari Ücrete Tepki Gösterdi

CHP Rize İl Örgütü, Rize Atatürk Meydanı’nda düzenlediği basın açıklamasıyla 22 bin 104 lira olarak belirlenen asgari ücrete tepki gösterdi. Açıklamaya siyasi parti temsilcileri, sendika ve STK temsilcileri ile birlikte vatandaşlar da katıldı.

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Artık yeter hemen seçim, erken seçim istiyoruz. Gelin kaçmayın, erken seçim kararı alın ve halkımıza çektirdiğiniz bu sıkıntılara son verelim. Daha önce de söylediğimiz gibi asgari ücret en az 30 bin lira olsun, emekli ücretleri de en az asgari ücret kadar olsun. Bir kez daha söylüyoruz; geçim yoksa seçim var. Asgari ücret 30 bin TL’nin altında olursa yokuz, olmazsa mücadeleye varız. Bu konudaki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

“Vatandaş Sokakta Aç Geziyor”

Cumhurbaşkanına seslenen çay üreticisi Saniye Taşçı, “Cumhurbaşkanıma söylüyorum, 13 lirayla nasıl geçim oluyorsa bize de öğretsin. Biz de aynısını yapalım. 13 lirayla anca 1 simit alıyorsun, başka bir şey yok. 3 tane çocuk istiyor, 13 lira ile 3 çocuk nasıl yetiştireceksin, nasıl okutacaksın? Çocuğum oldu 30 yaşında, onu nasıl evlendireceğim, evlendiremiyorum. Nasıl geçiniyorsa mutfak gider gelirine göre, kendisi de baksın, biz de aynısını yapalım. Gençlerin onu açması lazım, bu gençler kapandı evlere ne yapacaklar? Çoluk çocuğun önünü açsın, açsın, millet aç aç, vatandaş sokakta aç geziyor” diye konuştu.

“Milletin İşi İle Oynamasın”

İfaket Çakır, “Emine Hanıma bu 22 bin lirayı verelim, bakalım bununla nasıl ayı götürecek, yani bununla nasıl çocuk okutulacak, kira nasıl verilecek, pazar nasıl olacak, yani bunalıma sokmayın bizi, milleti intihara sürüklemeyin, kolaylık gösterin. Milletin işi ile oynamasın” şeklinde konuştu.

“Rize’nin Evladısın Ama…”

Ahmet Çelik adlı yurttaş, “Sayın Cumhurbaşkanım, Rize’nin evladısın ama bak, 200 lira bir poşet bir peynir oldu, 200 bir teneke yağ oldu 300 lira. Bu halk ne edecek, şaşırdı kaldı. İyi bak, iyi düşün, asgari ücreti de 30 bin lira yap ve emekli maaşını da yap, bir şeyler daha, millet rahat etsin, daha ne diyeyim” dedi.

Related Posts

TBMM’de Başkanlık Divanı ile ihtisas komisyonları üyelerinin isimleri oylanacak

TBMM’nin 28’inci yasama yılının ikinci dönemi başlıyor. Numan Kurtulmuş’un yeniden Meclis Başkanı seçildiği ikinci dönemde, partilerin TBMM Başkanlık Divanı için belirlediği üyeler ile ihtisas komisyonlarında görev alanların isimleri Genel Kurul’da okunarak oylanacak.

Musk’ın Trump’a yönelik ‘Epstein Adası’ iddiaları sonrası Demokratlardan ilk hamle: Dosyaların gizliliğini kaldırtmak için harekete geçtiler

Tesla ve SpaceX’in sahibi Amerikalı iş insanı Elon Musk, ABD Başkanı Donald Trump’ın isminin de yer aldığını öne sürdü. Musk’ın iddialarının ardından Temsilciler Meclisinden iki Demokrat üye, Epstein dosyalarının gizliliğinin kaldırılmasını ve yayımlanmasını talep etti. ABD Adalet Bakanlığı ve FBI, konuya ilişkin yorum yapmayı reddetti.

Uygun fiyatlı tatil için bayramda bavulunu alan koştu: Kuyruğun sonu görünmedi

Kurban Bayramı tatilini Ege Denizi’ndeki Midilli Adası’nda geçirmek isteyenler, Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki deniz hudut kapısında kuyruk oluşturdu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in kalbi 70 dakika boyunca durdu: Son durumu nasıl?

74 yıl sonra CHP’yi Manisa’da birinci parti yapan Ferdi Zeyrek, evindeki havuz motoruna müdahale ederken elektrik çarpması sonucu ağır yaralandı. Kalbi 70 dakika duran Zeyrek’in hastanedeki kritik durumu Manisalıları harekete geçirdi. Peki, son kertede sağlık durumu nasıl?

“Dünya bu soykırımı ve insanları açlığa terk edenleri unutmayacak”

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) İngiltere Direktörü Yasmine Ahmed, İsrail’in soykırımına maruz kalan Gazzelilerin açlıkla ölüme terk edildiklerini belirterek, soykırımı önleyebilecek araçlara sahip oldukları halde hükümetlerin harekete geçmemesini tarihin unutmayacağını ifade etti.

İtalya Başbakanı Meloni’den İsrail’e Gazze tepkisi: Saldırılar kabul edilemez

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İsrail’in Gazze’ye yönelik askeri operasyonlarının “kabul edilemez boyutlara ulaştığını” belirterek, saldırıların derhal durması ve sivillerin korunması gerektiğini söyledi. “İSRAİL’İN TEPKİSİ KABUL EDİLEMEZ” İtalyan …