Emekli maaşı zammı için gözler Temmuz’a çevrildi: Yeni oran ne olacak?

2025 Yılının İlk 6 Ayına Ait Enflasyon Oranları Temmuz Ayında Emekli Maaşını Nasıl Etkileyecek?

2025 yılının ilk 6 ayında gerçekleşen enflasyon oranları, Temmuz ayındaki emekli maaş zammının belirlenmesinde kritik bir rol oynayacak. Geçtiğimiz Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine uygulanan yüzde 15,75’lik zamla birlikte, en düşük emekli maaşı 14 bin 469 TL seviyesine yükselmişti. Şimdi ise gözler, Temmuz ayındaki zam oranına çevrilmiş durumda.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2025 yılı Mart ayı enflasyon verilerine göre, enflasyon Mart ayında yüzde 2,46 seviyesinde gerçekleşirken yıllık bazda yüzde 38,10 olarak kaydedildi. Bu verilere göre, 2025 yılının ilk üç ayında toplam enflasyon oranı yüzde 10,06 oldu. Ancak, Temmuz ayında uygulanacak emekli zammı için net bir oran, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına ait verilerin açıklanmasının ardından belirlenecek.

2025 Yılının İlk 6 Ayındaki Enflasyon Beklentisi

Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre, 2025 yılının ilk yarısında enflasyon oranlarına yönelik tahminler şekillenmeye başladı. Nisan ayında yüzde 3,07, Mayıs ayında yüzde 2,2 ve Haziran ayında ise yüzde 1,70’lik artış beklentisi bulunuyor. Bu beklentiler doğrultusunda, 2025 yılının ilk 6 ayında toplam enflasyon oranının yüzde 17,91 civarında olması bekleniyor.

Temmuz’da En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Emekli maaşlarına uygulanacak zam oranı, en düşük emekli maaşını doğrudan etkileyecek. Eğer Temmuz ayındaki zam oranı yüzde 15 olursa, en düşük emekli maaşı 16 bin 639 TL olacak. Yüzde 16 zam durumunda maaş 16 bin 784 TL seviyesine çıkacakken, en yüksek zam oranı olan yüzde 17,91 ile maaş 17 bin 60 TL seviyesine çıkacaktır.

Zam Oranı Ne Zaman Belli Olacak?

Emekli maaşlarındaki artış oranı, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki enflasyon verileri açıklandıktan sonra netlik kazanacak. Emekli maaşlarındaki zam oranı, birçok emeklinin hayatını doğrudan etkileyeceği için Temmuz ayındaki zam kararı büyük bir önem taşıyor ve emekliler ile kamuoyu tarafından dikkatle takip ediliyor.

Related Posts

Bakan Kacır: “İstiyoruz ki KKTC bilişim adası olsun”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) bir “bilişim adası” olmasını istediklerini belirterek, “KKTC’yi sadece kendi çocuklarımızın değil, bütün dünyadan bilişimcilerin, dijital teknoloji alanlarında ürünler, hizmetler geliştiren insanların adresi haline getirmek üzere çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.

Sakarya’dan 1.5 Milyar dolarlık otomotiv ihracatı

Türkiye’nin otomotiv üssü Sakarya, 2025’in ilk dört ayında 129 ülkeye gerçekleştirdiği 1 milyar 576 milyon dolarlık ihracatla dikkat çekti. Toyota, Otokar ve TürkTraktör gibi devlerin üretim yaptığı kent, dış satımın yüzde 84’ünü otomotiv sektöründen sağladı.

Emekli olmadan da kıdem tazminatı almanın yolu var

Emeklilik yaşını beklemeden kıdem tazminatı almak isteyen çalışanlar için önemli bir yasal imkan var. 1475 sayılı eski İş Kanunu’na göre, yaş dışındaki emeklilik şartlarını tamamlayan sigortalılar, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alacakları resmi yazıyla işlerinden ayrıldıklarında kıdem tazminatına hak kazanabiliyor. Ancak SGK’dan bu belge alınmadan yapılan istifalar, tüm tazminat hakkının kaybına neden olabiliyor.

Başkentten ihracat 4 ayda 4,6 milyar dolara ulaştı

Ankara’dan bu yılın ocak-nisan döneminde yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,4 artarak 4 milyar 568 milyon 4 bin dolara yükseldi.

Gerçek, TÜİK’in verilerinde değil mutfakta!

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, TÜİK’in 5 Mayıs’ta açıklayacağı enflasyon verileri öncesinde “Açıklanan her düşük oran, halkın maaşından ve sosyal haklarından çalınan zam demektir. Makyajlı verilerle bile gerçeği artık gizleyemiyorlar.” sözleriyle uyardı.

KKTC’de TEKNOFEST heyecanı devam ediyor! Selçuk Bayraktar: Savunma sanayisinde yurt dışı bağımlılığını yüzde 20’lere düştü

TEKNOFEST KKTC’de DHA muhabirine açıklamalarda bulunan TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Türkiye, savunma sanayisinde bütün dünyanın kabul edeceği şekilde dünyaya damgasını vurmuş eserleri geliştiriyor. Yüzde 80’lerde olan yurt dışı bağımlılığını yüzde 20’lere düşürdü. Avrupa halen daha yüzde 80 oranında yurt dışına bağımlı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir