Diyarbakır’da görme engelliye ‘bağımsız hareket eğitimi’

Diyarbakır’da Görme Engellilere Bağımsız Hareket Eğitimi Verilecek

DİYARBAKIR (İGFA) – Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası vasıtasıyla kör bireylerin bağımsız ve güvenli bir şekilde hareket etmelerini sağlamak amacıyla “Bağımsız hareket eğitimi” düzenleyecek. Eğitim için başvurular 26 Aralık-3 Ocak tarihleri arasında Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda bulunan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na yapılacak. Eğitim, başvuruların tamamlanmasının ardından 6 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi’nde bulunan Mola Evi’nde gerçekleştirilecek.

Birçok Konuda Eğitim Verilecek

Eğitim programı, duyusal ayırt etme ve kavramlar ayırt etme tekniklerinden başlayarak, arama teknikleri ve yönelim becerileri gibi çeşitli konuları içerecek. Katılımcılar, takip ve rehberle yürüme teknikleri ile baston kullanımı hakkında da eğitim alacak.

Eğitim Engelliler İçin Önemli Bir Adım

Bağımsızlık ve güvenliklerini artırmayı hedefleyen eğitim programı, kör bireylerin günlük yaşamlarında daha bağımsız bir şekilde hareket etmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Eğitim, toplumda engellilere karşı farkındalığın artırılmasına ve onların günlük hayatlarını daha bağımsız bir şekilde sürdürebilmelerine destek olacak önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Bu değerli eğitimden faydalanmak isteyen kör bireyler, 26 Aralık-3 Ocak tarihleri arasında Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’ndaki Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na başvuruda bulunabilirler.

Related Posts

Dışişleri Sözcüsü Keçeli: ABD’nin Suriye ile ilişkilerini normalleştirme iradesini memnuniyetle karşılıyoruz

Dışişleri Sözcüsü Keçeli: ABD’nin Suriye ile ilişkilerini normalleştirme iradesini memnuniyetle karşılıyoruz

Bir günde 8 araç çaldı, bahanesi pes dedirtti

Bir adam uçak biletinin pahalı olması nedeniyle iptal ettiği uçuşun ardından evine dönebilmek için sekiz araç çaldı.

Milli Savunma Bakanı Güler, Senegal Silahlı Kuvvetler Komutanı ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Senegal Silahlı Kuvvetler Komutanı General Birame Diop ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, iki ülke arasında savunma ve güvenlik alanlarındaki ilişkiler ile savunma sanayi iş birliği konuları ele alındı.

Trafik düzenlemesi ertelendi! Cezalara yüzde 220 zam yapılacaktı

Trafik cezalarını artırmaya yönelik meclise sunulması beklenen kanun teklifi Ekim ayına ertelendi.

İsrail Hamas’ın üst düzey isminin öldürüldüğünü iddia etti

İsrail’in Gazze’de yoğun nüfuslu bölgelere düzenlediği hava saldırısında aralarında kadın vce çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Filistin merkezli kaynaklara göre hava saldırılarında en az 60 kişi öldü. İsrail ordusu da Gazze …

Rusya, Odessa’yı vurdu: 2 ölü, 14 yaralı

Rus güçlerinin, Ukrayna’daki liman kenti Odessa’da 21 katlı bir apartmana düzenlediği saldırıda 2 kişi hayatını kaybederken 14 kişi yaralandı.