Depremle ilgili 42 yasa teklifi Cumhur İttifakı engeline takıldı

İstanbul’daki Son Deprem Türkiye’deki Deprem Gerçeğini Yeniden Gündeme Taşıdı

İstanbul’daki son büyük deprem, Türkiye’deki deprem gerçeği hakkında endişeleri artırdı.

6 Şubat 2023 tarihinden bu yana, muhalefet partileri depremlerle ilgili 539 ayrı soru önergesi verdi. Ne yazık ki, sadece 25’i zamanında yanıtlanırken, 314’ü süresi dolduktan sonra cevaplandı.

Depremlerden sonra alınan önlemlerin yetersiz olduğunu belirten muhalefet, Meclis’e 42 yasa teklifi sundu. Ancak bu teklifler, Cumhur İttifakı’nın engeline takıldı. Ayrıca, muhalefetin 82 ayrı Meclis araştırma önergesi de reddedildi.

Sözcü gazetesinin haberine göre, muhalefetin önerileri arasında afet bakanlığının kurulması, deprem kuşağındaki belediyelerin bütçelerinin artırılması ve deprem dairesi başkanlıklarının oluşturulması gibi konular yer aldı. Ancak tüm bu öneriler reddedildi.

Deprem öncesi ve sonrasında alınan tedbirlerin yetersiz olduğu eleştirileri, özellikle 6 Şubat depreminin ardından daha da yoğunlaştı.

Related Posts

AB İsrail’in Gazze’ye yönelik taahhütlere uyup uymadığını ‘yakından izleyecek’

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, yaptığı basın açıklamasında AB’nin İsrail’in Gazze’de insani durumu iyileştirme konusunda kabul ettiği adımlara uyup uymadığını “yakından izleyeceğini” ifade etti.

Bariyere çarpan motosiklet metrelerce sürüklendi: 1 ölü, 1 yaralı

Afyonkarahisar’da motosikletin bariyere çarpması sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı.

WImbledon’da uyuyakaldı

SEZONUN üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon’ın 10’uncu gününde, Sırp tenisçi Novak Djokovic ile İtalyan raket Flavio Cobolli karşılaştı.

Muğla’da İdil Biret müzik festivali yapılacak

İdil Biret Müzik Festivali’nin 18-21 Temmuz 2025 tarihleri arasında Muğla’nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde yapılacağı açıklandı.

Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, anjiyoya alındı

Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, anjiyoya alındı

Dünyayı tehdit eden sessiz katil: Önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir… H. pylori nedir?

Dünya çapında mide kanseri vakalarının yüzde 76’sından sorumlu olan Helicobacter pylori (H. pylori) bakterisi, önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir. Uzmanlar, bu bakterinin neden olduğu enfeksiyonların genellikle hazımsızlık, şişkinlik veya mide bulantısı gibi sıradan belirtilerle gizlice ilerlediğini ve mide dokusuna verdiği hasarla kansere yol açabileceğini vurguluyor.