Çiçek Sektörü Japonya Pazarına Açılmayı Hedefliyor

Çiçek Sektörü, Japonya’ya İhracatı Artırmayı Hedefliyor

Geçtiğimiz yıl 141 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren çiçek sektörü, Japonya pazarına girmeyi planlıyor. Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Yılmaz, sektörün kesme çiçek, iç ve dış mekan bitkileri, çiçek soğanları, fide, fidan, çelenk ve yosun gruplarında önemli miktarda ihracat yaptığını belirtti.

Yılmaz, 80 ülkeye 141 milyon dolarlık ihracat yapıldığını ve 2025 hedeflerinin 150 milyon dolar olduğunu dile getirdi. Peyzaj amaçlı meyve fidanlarının yurt dışına gönderilmesinde yaşanan sorunları çözmekte ilerleme kaydettiklerini ifade etti.

Hedeflerine ilişkin umutlu olduklarını belirten Yılmaz, peyzaj amaçlı meyve fidanları konusundaki gelişmelerin ihracatı artıracağını vurgulayarak, “Bu yıl 150 milyon dolarlık ihracatı aşmayı hedefliyoruz. Japonya pazarı için her şey hazır, tek sorun kargo ücreti” dedi.

Alternatif pazarlar arayışında olduklarını vurgulayan Yılmaz, özellikle Japonya pazarına girmeyi hedeflediklerini ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Japonya’nın çiçek ithalatında önemli bir pazar olduğunu belirten Yılmaz, “Japonya’ya 2 ay önce UR-GE projesi gerçekleştirdik ve olumlu dönüşler aldık. Bu yıl Japonya’ya çiçek ihraç etmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Japonya pazarına açılmaları durumunda yıllık 150 milyon dolarlık ihracatlarını artırabileceklerini dile getiren Yılmaz, sektörün geleceği için umutlu olduğunu kaydetti.

Related Posts

SPK’dan sermaye piyasası araçlarına ilişkin değişiklik

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Merkezi Kayıt Kuruluşunun (MKK) denetimine dair usul ve esaslar ile kaydileştirilen sermaye piyasası araçlarına ilişkin kayıtların tutulmasını düzenleyen yönetmelik ve tebliğinde değişikliğe gitti.

Trump’ın ilk 100 gününe tarifeler damga vurdu

ABD Başkanı Donald Trump, görevinin ilk 100 gününde izlediği tarife politikasıyla küresel ticarette gerilimin tırmanmasına ve belirsizliklerin artmasına neden oldu.

Türkiye’nin petrol ithalatı azaldı

Türkiye’nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 3 milyon 581 bin 154 ton oldu.

Pazarda satılan 11 ürün zehirli çıktı

Greenpeace Türkiye’nin yeni araştırması, İstanbul’daki market ve pazarlarda satılan meyve ile sebzelerin çoğunda zararlı pestisit ve PFAS kalıntıları bulunduğunu ortaya koydu.

Trafik cezalarında rekor artış: Denetimler şubat ayında zirve yaptı

Trafik ihlallerine uygulanan cezalar yeni yılda yükseldi. Yılın ilk aylarında kesilen ceza sayısında belirgin bir artış yaşandı.

Sadece o ilde 2 milyon TL’nin altına ev satılıyor

Endeksa’nın oluşturduğu ‘Türkiye’de konut piyasası analizleri’ raporunda, ortalama konut fiyatı 4 milyon 89 bin TL olarak belirlendi. Raporda ortalama konut fiyatının 2 milyon TL’nin altında kaldığı tek bir şehir yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir