CHP’li Özdağ: Bu asgari ücret, milyonlarca işçinin ve çalışanın sefalete mahkum edilmesidir

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ: “2025 Asgari Ücreti İnsanlık Dışı”

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, 2025 yılı için belirlenen asgari ücrete sert tepki gösterdi. Özdağ, “Sokaktaki enflasyon yüzde 80, TÜİK enflasyonu yüzde 47, asgari ücretteki artış yüzde 30. Bu asgari ücret, milyonlarca işçinin ve çalışanın sefalete mahkum edilmesidir. 2025’in tümü için 22 bin liralık bir asgari ücret asla kabul edilemez” dedi.

Samsun’da düzenlenen basın toplantısına CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, partililer ve vatandaşlar da katıldı. Özdağ, “TÜİK’in hayal enflasyonunun bile altında kalan bu asgari ücret ile yaşamaya çalışan milyonlar için adalet yok ama sefalet çok. 2025 bütçesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde iktidar bloğunun parmak çoğunluğuyla onaylandı. Asgari ücretin satın alma gücündeki yıllık gerileme 7 bin lira, 2025 yılı için yapılan artış ise 5 bin 100 lira. Bu vicdansızlıktır, halkla alay etmektir” şeklinde konuştu.

Özdağ, “CHP olarak mücadelemiz, insanca yaşayabilecek bir düzeni kurmaktır. Asgari ücret bir açlık, tokluk ücreti değil, onurlu yaşam ve geçim ücreti olmalıdır. Samsun’da kişi başı yıllık ortalama gelir, Türkiye ortalamasının yüzde otuz altındadır. Ücretli çalışanların yaklaşık yüzde 53’ü asgari ücretlidir. Bu asgari ücret ile sadece ücretli çalışanlarımız değil, yaklaşık 40 bin esnafımız için de yıkım ücretidir” ifadelerini kullandı.

Özdağ, “Bugün Türkiye’de karşı karşıya olduğumuz tablo, iktidarın emekçilere hayatı zorlaştırdığı bir gerçeği yansıtıyor. Sefalet ücretiyle olmaz diyen herkesi yirmi sekiz Aralık Cumartesi günü Ankara Tandoğan Meydanı’nda düzenlenecek yurttaş birlikteliğine destek olmaya çağırıyoruz. Bu mücadelede kimseyi geride bırakmayacağız” dedi.

Related Posts

Destici, Sivas’ta Cenaze Törenine Katıldı

BBP Genel Başkanı Destici, Ahmet Polat’ın eşi Fatma Polat’ın cenaze törenine katıldı.

Çanakkale’de Yangın İncitmedi!

Çanakkale Valisi Toraman, yangın bölgelerini denetleyerek hasar tespiti yapıldığını açıkladı.

Dünya alarm durumuna geçti! Chikungunya virüsü nedir?

Çin’in Guangdong eyaletinde hızla yayılan chikungunya ateşi, dünya genelinde alarm veriyor. Bu virüs, sivrisinekler aracılığıyla bulaşıyor ve ateş, eklem ağrıları, yorgunluk ve deri döküntüsü gibi belirtilerle kendini gösteriyor.

CHP’li Özgür Çelik İmamoğlu’nun afişi karşısında ceketini ilikledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul’da düzenlenen 29. Kent Yoksulluğu Buluşmaları’nda yaptığı konuşmada, salondaki bir detayın ardından ilginç bir harekete imza attı. Rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasından tutuklanarak cezaevine gönderilen eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun fotoğrafını arayan Çelik, salonda İmamoğlu’nun afişinin bulunmamasından dolayı serzenişte bulundu.

Boğaz’da makine arızası: İki kişi kurtarıldı

İstanbul Boğazı’nda makine arızası yapıp sürüklenen teknedeki iki kişi ekipler tarafından kurtarıldı.

Fenerbahçe’de transfer krizi: Geri adım atıldı

Fenerbahçe son noktaya getirdiği Niko Jankovic’in transferi konusunda gelen tepkiler nedeniyle geri adım atmayı düşünüyor.