CHP’li Bağcıoğlu: Rant için imara açılan her askeri alan, deprem sonrası vatandaşın toplanma alanının kaybıdır

İstanbul Depremlerine Karşı Hazırlık Çağrısı!

CHP Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Marmara Denizi’nde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan açıklamada, İstanbul’a yönelik deprem hazırlıklarının yetersiz olduğunu belirtti. Bağcıoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) afet yönetiminde çözüm ortağı olarak yer alması gerektiğini vurguladı.

Bağcıoğlu, açıklamasında depremin uyarıcı bir sinyal olduğunu belirterek, “Marmara Denizi’nde meydana gelen depremde can kaybı yaşanmaması büyük bir teselli olsa da, İstanbul’u bekleyen büyük depreme hazırlıklı olmamız gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri, afetlere etkili bir şekilde müdahale etmeli ve hazırlıklarda yer almalıdır” dedi.

İstanbul Depremlerine Karşı Etkili Tedbir Alınmalı!

Bağcıoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin afet müdahalesinde daha etkin rol alması gerektiğini belirterek, “TSK’nın afet müdahale planları gözden geçirilmeli ve TSK doğrudan esas çözüm ortağı olarak görevlendirilmelidir. Bu konuda gerekli düzenlemelerin acilen hayata geçirilmesi gerekmektedir” dedi.

TSK’nın deprem ve afet müdahalelerinde alması gereken önlemleri de sıralayan Bağcıoğlu, “TSK, hazır gücünden yararlanılmalı ve Sahra hastaneleri gibi afet müdahale ekipmanları yeniden aktif hale getirilmelidir. Ayrıca, TSK’nın Arama Kurtarma Birlikleri modernize edilmeli ve afet lojistiği için gerekli tüm önlemler alınmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Bağcıoğlu, yaptığı çağrının insan hayatını merkeze alan bir çağrı olduğunu vurgulayarak, “Depremlere karşı hazırlıklı olmalı ve önlemleri almalıyız. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin afet müdahalelerinde etkin rol alması, can kayıplarını en aza indirmek adına hayati önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.

Related Posts

Biri Bettina Machler’i durdursun… Dev kayadan akrobatik atlayış

Cemiyet hayatının tanınmış simalarından olan Bettina Machler yaptığı tatillerde, sık sık denediği yeni ve cesur atlayışlar, akrobatik hareketlerle gündem oluyor. Son olarak dev bir kayadan suya dalış yapan Machler’in sportif kareleri merak uyandırıyor.

Bir il bunu konuşuyor: Aynı ilçede peş peşe esrarengiz ölümler

Mardin’in Artuklu ilçesinde, evlerinde aynı gün ölü bulunan Leyla (60) ile Muatter Işıktaş (65) kardeşler ile bir başka mahallede evinde cansız bedeni bulunan Cemile Arslanhan (60), son yolculuklarına uğurlandı.

Tur otobüsünde can pazarı! New York’ta feci kaza: Ölüler ve yaralılar var

Eyalet polisi Andre Ray, düzenlediği basın toplantısında, tur otobüsü Niagara Şelaleleri’nden New York kenti istikametine ilerlediği sırada şoförün direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söyledi. Aracın Genesee bölgesindeki otoyolda devrildiğini ifade …

Fransa’da İsraillilere ayrımcılık: Gözaltına alındı

Güney Fransa’da bir eğlence parkının yöneticisi, bir grup İsrailli çocuğun parka alınmaması üzerine dini ayrımcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Hastane tuvaletinde büyük rezalet! Doktor yüzlerce kadını gizlice kayda aldı

Avustralya’da doktorun gizli kamera skandalı ülkeyi ayağa kaldırdı. Doktor tuvalette 460 kadını kaydetti.

Elinde taşıdığı paket avukatın elinde patladı

Ordu’da bir avukat, elinde taşıdığı paketin patlaması sonucu yaralandı.