CHP kurultayına ilişkin davada 2. duruşma: ‘Soruşturma sonucunda kurultay iptali istenmeyecek’

CHP Kurultay Davası Mahkemede Görüldü

CHP kurultay delegeleri Hatip Karaaslan ve Yılmaz Özkanat’ın 6 Nisan 2025’te gerçekleşen “21’inci Olağanüstü Kurultayı”nın iptali yönündeki dava, eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve 4 kurultay delegesinin 4-5 Kasım 2023’te gerçekleştirilen “38’inci Olağan Kurultayı”nın iptaline yönelik davayla birleştirilmişti. Birleştirilen davaların ikinci duruşması dün Ankara 42’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü.

Kılıçdaroğlu’nun Geri Getirilmesi Talebi ve İptal

Mahkeme hâkimi, davacıların olağanüstü kurultay ve kararlarının yok hükmünde olduğunu belirterek mevcut CHP Genel Başkanı Özgür Özer ve tüm yetkili kurulların görevden alınarak, olağan kurultay öncesindeki CHP 7’nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun göreve getirilmesi talebinde bulundu.

Davacı Tarafın İmzacı Hocaları Yetersiz Buldu

Duruşmada davacı vekili Av. Onur Yusuf Üregen, uzman görüş mütalaasına imza atan hukukçuların konuya yeterince hakim olmadığını belirterek dava konusunun kamu düzenini ilgilendirdiğini ve iptal edilmesi gerektiğini savundu.

Soruşturmayı Gerekçe Gösterdi

Üregen, soruşturma başlatılmasının kurultayın hukuken sakat olduğunun kanıtı olduğunu belirterek taleplerinin kabul edilmesini istedi.

“Ne Kadar Seçim Yapılırsa O Kadar Dava Açılacak”

Davalı CHP vekili Av. Çağlar Çağlayan ise olağan kurultayda bir sakatlık olmadığını belirterek olağanüstü kurultayın iptalinin olağan yaşam akışına aykırı olduğunu vurguladı.

“Mutlak Butlan İfadesi Tartışılmamakta”

Çağlayan, mutlak butlan iddiasının unsurlarının tartışılmadığını belirterek davayı reddetmeleri talebinde bulundu.

“Soruşturma Davayı Bağlamaz”

Çağlayan, soruşturmanın davanın sonucunu etkilemeyeceğini belirterek davanın kabul edilmemesini talep etti.

Dava Ertelendi

Mahkeme, tedbir talebinin reddine karar vererek CHP Genel Merkezinden geçerli parti tüzüğünü talep etti. Davanın duruşması 30 Haziran’a ertelendi.

Related Posts

İsrail’in sabah saatlerindeki saldırısında ölenlerin sayısı 55’e ulaştı

Filistin’deki sağlık kuruluşlarından alınan bilgiye göre İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin orta kesiminde yer alan ve “Netzarim Koridoru” olarak bilinen alanda yardım bekleyen sivillere ateş açması sonucu 19 kişinin öldüğünü, 200’den fazla kişinin …

Radar cezaları Meclis’te

Yapay zekalı radar uygulaması vatandaşın tepkisini çekiyor. İYİ Parti’li Çömez, bayramlarda ne kadar ceza kesildiğini Bakan Yerlikaya’ya sordu

Manisa’da yangın: 300 dönüm alan kül oldu

Manisa’da tarım arazisinde çıkan yangının ormana sıçraması sonucu toplam 300 dönüm tarım arazisi ve orman zarar gördü.

TBMM’de Başkanlık Divanı ile ihtisas komisyonları üyelerinin isimleri oylanacak

TBMM’nin 28’inci yasama yılının ikinci dönemi başlıyor. Numan Kurtulmuş’un yeniden Meclis Başkanı seçildiği ikinci dönemde, partilerin TBMM Başkanlık Divanı için belirlediği üyeler ile ihtisas komisyonlarında görev alanların isimleri Genel Kurul’da okunarak oylanacak.

Musk’ın Trump’a yönelik ‘Epstein Adası’ iddiaları sonrası Demokratlardan ilk hamle: Dosyaların gizliliğini kaldırtmak için harekete geçtiler

Tesla ve SpaceX’in sahibi Amerikalı iş insanı Elon Musk, ABD Başkanı Donald Trump’ın isminin de yer aldığını öne sürdü. Musk’ın iddialarının ardından Temsilciler Meclisinden iki Demokrat üye, Epstein dosyalarının gizliliğinin kaldırılmasını ve yayımlanmasını talep etti. ABD Adalet Bakanlığı ve FBI, konuya ilişkin yorum yapmayı reddetti.

Uygun fiyatlı tatil için bayramda bavulunu alan koştu: Kuyruğun sonu görünmedi

Kurban Bayramı tatilini Ege Denizi’ndeki Midilli Adası’nda geçirmek isteyenler, Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki deniz hudut kapısında kuyruk oluşturdu.