Bu test yumurtanın taze olup olmadığını riske girmeden çözüyor: Her seferinde 1 kez uygulayın!

Yumurtaların Tazeliğini Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

Buzdolabında uzun süredir bekleyen yumurtalarınızı tüketmekte tereddüt mü ediyorsunuz? Endişelenmeyin, yumurtanın taze olup olmadığını anlamanın hızlı ve etkili bir yolu var: Su testi. Son kullanma tarihi geçmiş yumurtalar, gıda zehirlenmesi ve enfeksiyon riskini artırabilir.

Yapmanız gereken tek şey, bir kabı soğuk suyla doldurup yumurtayı içine bırakmak. Eğer yumurta kabın dibine batıyorsa, tazedir ve güvenle tüketilebilir. Ancak eğer yumurta dik duruyorsa veya suyun ortasında yüzüyorsa, hala yenilebilir ancak kısa sürede pişirilmesi önerilir. Suyun yüzeyinde kalıyorsa, bu yumurtanın tazeliğini yitirdiğini gösterir ve atılmalıdır.

Bunun nedeni, yumurta içindeki hava cebinin zamanla büyümesidir. Ancak dinlenme ve uygulamadan aşırı yüklenmenin veya kaplamanın deformasyonu olup olmadığından ayrıca emin olmalısınız. Kaplamanın üzerine yüklenirse, bakterilerin içeri girmesine neden olabilir. Bu sebeple dikkatli olunmalıdır.

Su testine ek olarak, yumurtanın kırıldığında sahip olduğu görünüm de tazeliği hakkında ipucu verir. Taze bir yumurta, kalın ve yoğun bir beyaza ve parlak bir sarıya sahiptir. Daha az taze yumurtalarda ise beyaz kısımlar daha sıvı, sarısı ise daha düz olabilir. Ayrıca, hoş olmayan bir koku varsa, yumurtanın bozulmuş olabileceği anlamına gelebilir.

Yumurtaların tazeliğini korumak için orijinal ambalajlarında, sabit bir sıcaklıkta ve buzdolabında saklanması önerilir. Yumurtaları yıkamadan saklamak, bakterilere karşı hassasiyetini artırabilir ve doğal koruyucu tabakayı koruyabilir. Bu basit yöntemlerle yumurtalarınızı kontrol edebilir, gıda zehirlenmesini önleyebilir ve israfı azaltabilirsiniz.

Related Posts

Kahveye protein tozu atıp içiyorlar! Jet hızıyla yayıldı: ‘İlk sinyali böbrek ve kalpte verir’

Protein tozunun ne kadar doğru kullanıldığı hâlâ tartışma konusuyken, sade kahveyle karıştırılarak hazırlanan ‘Proffee’ akımı tüm dünyada hızla yayıldı. Sosyal medyada farklı tariflerle paylaşım rekorları kıran bu trend, özellikle sabah aç karnına tüketilmesiyle dikkat çekiyor. Ancak uzmanlar, bu popüler içeceğin sanıldığı kadar masum olmadığını söylüyor.

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

Psikodiyet nedir? Psikodiyet, sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırıyor

Bayındır Söğütözü Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Esma Nazlı Bulut, psikodiyetin yalnızca kilo vermeye odaklanan klasik programlardan ayrıldığını ve bireyin yaşam kalitesini artırarak, sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmasını sağladığını belirtti. Peki Psikodiyet nedir? işte uzmanından açıklamalar.

Çatlamış yumurta en tehlikelisi! Rafa asla değdirmeyin, sonu kötü bitiyor

Yumurta, mutfağın vazgeçilmez besinlerinden biridir. Kahvaltıdan akşam yemeğine, tatlılardan tuzlulara kadar sayısız tarifte yerini alır. Ancak bu temel gıda, yanlış saklama yöntemleri nedeniyle sağlık risklerine yol açabilir. İşte çatlamış yumurtalar hakkında bilmeniz gereken detaylar.

Buğulanan camlardan rahatsız mısınız? Gözlükle vedalaştıran 5 güncel yöntem

Gözlük takmadan güne başlayamıyor, denize girdiğinizde hiçbir şey görememek canınızı sıkıyor, yağmurlu havalarda ise ıslanan ve buğulanan camların rahatsızlığını mı yaşıyorsunuz? Görüş konforu kaybolan ve “artık gözlük kullanmaktan bıktım” diyen kişilerin sayısı günümüzde giderek artıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Demir, gözlükten kurtulmada en güncel 5 yöntemi anlattı.

10 aylık bebeğin nefes borusuna şeker ambalajı kaçtı: Operasyonla çıkarıldı

Batman’da, 10 aylık erkek bebek S.E.’nin nefes borusuna kaçan şeker ambalajı, operasyonla çıkarıldı.