Borsadaki kayıp 40 günde 1,5 trilyon lira oldu

Borsa İstanbul, 40 Gündür Güçsüz Duruşunu Sürdürüyor

Borsa İstanbul, son 40 günde yaşadığı güçsüz duruşunu sürdürmeye devam ediyor. 19 Mart’tan önce faiz indirimleri ve yabancı girişleriyle yükselen Borsa İstanbul, yeni yıla güçlü bir başlangıç yapmış ve 10 bin puanın üzerine çıkmıştı. Ancak 19 Mart’tan itibaren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınıp tutuklanmasıyla birlikte düşüş trendi başladı.

Borsada Son Bir Ayda %5’lik Bir Kayıp Yaşandı

Son bir ay içerisinde Borsa İstanbul’da %5’e varan bir kayıp meydana geldi. BIST 100 endeksinde yer alan şirketlerin piyasa değeri, 18 Mart’ta 9,64 trilyon lira iken, 30 Nisan’da 8,3 trilyon liraya geriledi. Bu durum, piyasa değerinde 40 günde 1,35 trilyon liralık bir azalmaya işaret etmektedir.

Yabancı Yatırımcılar Satışlarını Sürdürüyor

Borsaya olan yabancı ilgisi de azalma gösterdi. Yabancı yatırımcıların toplam hisse satışı 1 milyar 565 milyon dolara ulaştı. Bu da yılbaşından bu yana hisse senetlerinde net 550 milyon dolarlık bir yabancı çıkışı yaşandığını gösteriyor.

En Büyük Kayıp Bankacılık Sektöründe

Borsada en büyük kayıplar yabancı yatırımcıların yoğun olarak bulunduğu bankacılık sektöründe yaşandı. Bankacılık endeksindeki kayıp oranı son dört ayda %21,32 olarak gerçekleşti. Bankacılığı %16,38’lik düşüşle sigortacılık, %14,72’lik düşüşle spor, %14,09’lik düşüşle ticaret ve %10,13’lük düşüşle kimya sektörü izledi. Diğer önemli sektörlere bakıldığında ise gıda sektörü %7,3, sanayi %6,4 ve holdingler %5,67 oranında geriledi.

Related Posts

Bakan Kacır: “İstiyoruz ki KKTC bilişim adası olsun”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) bir “bilişim adası” olmasını istediklerini belirterek, “KKTC’yi sadece kendi çocuklarımızın değil, bütün dünyadan bilişimcilerin, dijital teknoloji alanlarında ürünler, hizmetler geliştiren insanların adresi haline getirmek üzere çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.

Sakarya’dan 1.5 Milyar dolarlık otomotiv ihracatı

Türkiye’nin otomotiv üssü Sakarya, 2025’in ilk dört ayında 129 ülkeye gerçekleştirdiği 1 milyar 576 milyon dolarlık ihracatla dikkat çekti. Toyota, Otokar ve TürkTraktör gibi devlerin üretim yaptığı kent, dış satımın yüzde 84’ünü otomotiv sektöründen sağladı.

Emekli maaşı zammı için gözler Temmuz’a çevrildi: Yeni oran ne olacak?

Emekli maaşlarına yapılacak zam oranı, özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklileri için büyük bir merak konusu oldu. 2025 Temmuz’unda emekli maaşları, yılın ilk yarısında açıklanan enflasyon verilerine göre belirlenecek. Peki, 2025 Temmuz ayı emekli zammı için oran ne olacak? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Emekli olmadan da kıdem tazminatı almanın yolu var

Emeklilik yaşını beklemeden kıdem tazminatı almak isteyen çalışanlar için önemli bir yasal imkan var. 1475 sayılı eski İş Kanunu’na göre, yaş dışındaki emeklilik şartlarını tamamlayan sigortalılar, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alacakları resmi yazıyla işlerinden ayrıldıklarında kıdem tazminatına hak kazanabiliyor. Ancak SGK’dan bu belge alınmadan yapılan istifalar, tüm tazminat hakkının kaybına neden olabiliyor.

Başkentten ihracat 4 ayda 4,6 milyar dolara ulaştı

Ankara’dan bu yılın ocak-nisan döneminde yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,4 artarak 4 milyar 568 milyon 4 bin dolara yükseldi.

Gerçek, TÜİK’in verilerinde değil mutfakta!

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, TÜİK’in 5 Mayıs’ta açıklayacağı enflasyon verileri öncesinde “Açıklanan her düşük oran, halkın maaşından ve sosyal haklarından çalınan zam demektir. Makyajlı verilerle bile gerçeği artık gizleyemiyorlar.” sözleriyle uyardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir