Azerbaycan Hava Yolları, Rusya’nın 3 kentine daha uçuşları durdurdu

Bakü-Grozni Seferini Yapan Uçağın Düşmesi Hava Yolları Uçuşlarını Etkiledi

Azerbaycan Hava Yolları’nın (AZAL) 25 Aralık’ta Kazakistan’da düşen Bakü-Grozni seferini yapan yolcu uçağı sonrasında, Rusya’nın yedi kentine uçuşlarını durdurduğu açıklandı. Şirket, Saratov, Nijni Novgorod ve Vladikavkaz kentlerine uçuşları geçici olarak askıya aldı.

Kaza sonrası yapılan açıklamada, Kazakistan’ın Aktau kenti yakınlarında gerçekleşen kazanın sebep ve sonuçlarının detaylı incelenmesi gerektiği belirtildi. Bu nedenle, uçuş güvenliği için Saratov, Nijni Novgorod ve Vladikavkaz kentlerine uçuşlar yapılmayacak.

AZAL’ın Açıklamaları

AZAL’a ait Embraer 190 tipi uçağın kaza yapmasıyla ilgili yapılan ilk soruşturmalar, dış müdahalenin olabileceğine işaret etti. 25 Aralık’ta Aktau yakınlarında düşen uçakta hayatını kaybedenlerin sayısı 38 olarak açıklanırken, 29 kişi ise kurtulmayı başardı. Şirket yetkilileri, uçağın Rus hava savunma sistemi saldırısına maruz kaldığı iddialarını doğruladı.

27 Aralık’ta yapılan açıklamada, kaza ile ilgili elde edilen ilk bulguların dış müdahale olduğunu gösterdiği belirtildi. Soruşturma devam ederken, uçuşlar nihai sonuca kadar belirli kentlere askıya alınmış durumda.

(Kaynak: ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Çin’den Pakistan ve Hindistan’a ‘ateşkesi sürdürün’ çağrısı

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Pakistan ile Hindistan arasında çatışmaların durdurulması için taraflara ateşkesi sürdürme çağrısında bulundu. Çin Dışişleri Bakanlığının açıklamasına göre, Bakan Vang, Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı …

Putin’in İstanbul’da müzakere teklifine Trump’tan ilk tepki: ‘Rusya ve Ukrayna için harika bir gün’

Ukrayna krizinin barışçıl çözümü için göreve geldiği günden beri yoğun çaba sarf eden ABD Başkanı Trump, Putin’in yaptığı müzakereleri sürdürme teklifinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ABD’de serbest bırakılan Rümeysa Öztürk, yaşadığı Massachusetts eyaletine döndü: Komşuları çiçeklerle karşıladı

ABD’de Filistin’e destek verdiği gerekçesiyle yaklaşık 7 hafta gözaltında tutulan Türk doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk, özgürlüğüne kavuştu. Federal mahkeme “Delil yok” dedi, Öztürk’ün kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi. Özgürlüğüne kavuşan Öztürk, verilen destek için herkese teşekkür etti. Komşuları, Öztürk’ün özgürlük haberini büyük bir coşkuyla karşılarken genç evinin önüne çiçekler ve notlar bıraktı.

Doğum yapanın kredi borcu silinecek

Türkiye’de hızla düşen nüfus artış hızının ardından harekete geçen iktidar, doğum yapmayı teşvik edecek adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda, geçtiğimiz aylarda duyurulan ‘evlilik kredisi’ için yeni düzenlemelere gidilecek. Doğum yapan annelerin kullanmış olduğu evlilik kredileri silinecek ve yapılan ödeme çocuk yardımı olarak sayılacak.

PKK kongresini topladı, şimdi ne olacak?

PKK kongresini topladı, şimdi ne olacak?

Resmî Gazete’de bugün (10 Mayıs 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de 10 Mayıs 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir