Avustralya’da seçimi İşçi Partisi kazandı: Öncelik “karanlık gölge” ile mücadele

Avustralya’da İşçi Partisi Seçimleri Kazandı

Avustralya’da gerçekleşen seçimlerde iktidardaki İşçi Partisi sandıktan birinci olarak çıktı. Hazine Bakanı Jim Chalmers, seçim sonuçlarının netleşmeye başlamasıyla bugün yaptığı açıklamada, yeni hükümetin öncelikli olarak ABD-Çin arasındaki ticaret savaşının “karanlık gölgesinin” ele alınacağını belirtti.

İşçi Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Anthony Albanese, Avustralya tarihinde arka arkaya iki seçimi kazanan ilk başbakan oldu. Albanese, bugün yaptığı açıklamada, disiplinli ve düzenli bir hükümete liderlik edeceğini ve Avustralyalıların birliğe oy verdiğini vurguladı.

Muhafazakar Parti Lideri Meclis Dışında Kaldı

ABC haber sitesine göre, merkez soldaki İşçi Partisi, seçim sonrasında Meclis’teki sandalye sayısını en az 86’ya çıkaracak. Oyların dörtte üçü sayıldığı ülkede, oy sayım sürecinin pazartesi günü de devam edeceği tahmin ediliyor.

Avustralya’da gerçekleşen seçimde, geçen hafta Kanada’da yaşanan benzer bir olayda olduğu gibi, muhafazakar partinin lideri Peter Dutton, Meclis’teki sandalyesini kaybetti.

Albanese, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “İlk dönemimizde olduğu gibi ikinci dönemimizde de disiplinli ve düzenli bir hükümet olacağız” dedi. Avustralya Başbakanı, “Avustralyalılar birliğe, bölünmeye değil, oy verdiler” yorumunu yaptı.

“Odak Noktamız Küresel Ekonomik Belirsizlik”

Anketler, mart ayına kadar dokuz ay boyunca muhafazakar partinin önde olduğunu gösteriyordu. İşçi Partisi’nin enflasyonla mücadele stratejisi endişe yaratmıştı. Ancak muhafazakarların ABD’deki federal işgücünde kesinti yapacaklarını duyurmasıyla durum değişti.

Ayrıca, ABD Başkanı Trump’ın 2 Nisan’da ilan ettiği gümrük vergisi tarifeleri de seçmenler arasında rahatsızlık yarattı. Hazine Bakanı Jim Chalmers, ABC’ye yaptığı açıklamada, “Küresel ekonomik belirsizlik, ABD ve Çin arasındaki ilişkiler ve bunun Avustralya için ne anlama geldiği hakkında derhal odaklanmamız gereken konular” dedi. Chalmers, “Özellikle ABD ve Çin arasındaki durum küresel ekonomi üzerinde karanlık bir gölge oluşturuyor. Bu belirsizliği yönetmeli ve yöneteceğiz” açıklamasını yaptı.

Related Posts

Son Dakika… Ekrem İmamoğlu’ndan Özgür Özel’e yumruklu saldırıya sert tepki!

Son dakika gelişmesi… İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, CHP lideri Özgür Özel’e yapılan yumruklu saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İmamoğlu, “Ülkeyi idare edenlerin şuursuz bir biçimde “telef etmeyi” konuştuğu yerde, böyle kendini bilmez alçaklara, provokatörlere gün doğar” ifadelerini kullandı.

Son Dakika… DEM Parti’den Özel’e yumruklu saldırıya ilişkin açıklama: ‘İlgilileri bu provokasyonu derhal açığa çıkarmaya davet ediyoruz’

Son dakika gelişmesi… DEM Parti’den CHP lideri Özgür Özel’e yapılan yumruklu saldırıya ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, “Sırrı Süreyya Önder’in cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik alçakça saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz. Bu saldırı esas itibariyle Sırrı Süreyya Önder şahsında barış ve demokratik toplum arayışına yönelik bir provokasyondur.” ifadelerine yer verildi.

Sırrı Süreyya Önder son yolculuğuna uğurlanıyor: İlk tören AKM’de…

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder son yolculuğuna uğurlanıyor. Önder için ilk tören AKM’de düzenleniyor. Siyasi partiler ve sendikalar törene çelenkler gönderdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti Genel Merkezi başta olmak üzere Önder için çok sayıda çelenk getirildi.

Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Özkan hayatını kaybetti

Kayseri’de Kocasinan Belediye Meclis üyesi Ahmet Turan Özkan hayatını kaybetti.

İsrail devlet televizyonundan Malta itirafı

Gazze’ye insani yardım ulaştırma hedefiyle yola çıkan gemiye Malta yakınlarında yapılan saldırıdan saatler önce bir İsrail askeri nakliye uçağının Malta’ya doğru gittiği, İsrail devlet televizyonu tarafından doğrulandı.

Bilim insanları, başka bir altın kaynağı bulduklarını açıkladı

Gökbilimciler onlarca yıldır altın gibi en ağır elementlerin kozmik kökenlerini belirlemeye çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir