Avrupa Merkez Bankası’na çağrı: Faiz oranları düşürülmeli!

ECB Başkanı: Faiz İndirimleri İçin Hala Yer Var

Fransa Merkez Bankası Başkanı ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Başkanı Francois Villeroy de Villeroy, Le Monde gazetesine verdiği demeçte, faiz indirimleri için hala yer olduğunu belirtti. 2 Nisan’dan bu yana yaşanan değişikliklerin yakın zamanda bir indirim yapılabilir sinyalleri verdiğini ifade etti.

ECB geçen ay borçlanma maliyetlerini beşinci kez üst üste düşürdü. Ancak toplantı kayıtları, üyelerin bu ay bir duraklamanın bir seçenek olabileceğini düşündüğünü ortaya koydu.

Gümrük vergilerindeki artış öncesinde, politika yapıcılar bu tür bir adımın enflasyonu nasıl etkileyeceğinden emin olmadıklarını belirttiler. ABD dolarının Euro karşısında güçlenmesi ve bunun Euro bölgesinin ithal ettiği birçok mal ve hizmetin fiyatını artırması bekleniyordu.

EURO DOLAR KARŞISINDA DEĞER KAZANDI

Bunun yerine, tarifelerin duyurulmasından bu yana Euro’nun dolar karşısında değer kazanması dikkat çekti. Villeroy, Euro’nun değer kazanmasının ECB’nin %2’lik enflasyon hedefine yakın kalmasına yardımcı olabileceğini ve enflasyonu kontrol altına almada rol oynayabileceğini belirtti.

Villeroy, ABD’de fiyatların farklı bir seyir izleyebileceğini, “ABD’nin ithalata vergi uygulaması nedeniyle muhtemelen enflasyonist bir şok yaşanacağını” ifade etti.

Related Posts

Aman, Bodrum’a villa yapıyor

Lüks konaklama ve yaşam tarzı markası Aman, Bodrum’da Aman Residences Bodrum’u hayata geçireceğini duyurdu.

Yeniçağ Gazetesi: Emekliye son darbe bugün vuruluyor!

Yeniçağ Gazetesi’nin bugünkü manşeti… Gazetemizi okumak için tıklayınız… EMEKLİYE SON DARBE BUGÜN VURULUYOR! Çarşı, pazarda vatandaşın çaresizliği “Çayı bile veresiye içiyorum” çığlığıyla yankılanırken TÜİK milyonlarca emeklinin ‘0’ zam almasını …

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor: Son 2 gün, cezası var

Akaryakıtta vergi kaçağını önlemek için kurulan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne (UTTS) geçişte kritik sürece girildi. Ticari araçlar için zorunlu olan sistemde 30 Haziran son gün. UTTS’ye kaydolmayanlar, akaryakıt giderlerini belgeleyemeyecek ve 7 bin TL’den 28 bin TL’ye kadar cezai yaptırımlarla karşılaşacak.

Bakan Kacır: TÜBİTAK BiGG 2025 1. çağrı sonuçları açıklandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından TÜBİTAK BiGG 2025 – 1. çağrı sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Tabela değişti: Motorine zam geldi!

Tabela değişti: Motorine zam geldi!

Trump’tan Powell’a istifa baskısı: Faiz oranlarını düşürecek başkan istiyorum

ABD Başkanı Donald Trump, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak Fed Başkanı Powell’ın yerine faizleri indirmek isteyen birini getireceğini söyledi. Powell’ın istifa etmesi gerektiğine vurgu yapan Trump, “berbat bir iş çıkardı” ifadelerini kullandı.