Atatürk Heykeli Manisa Kurtuluş Müzesi Önüne Yerleştirildi

Manisa’da Atatürk Heykeli Artık Tamamlanan Manisa Kurtuluş Müzesi’nin Önünde

Manisa’da 1961 yılında dikilen ve birçok kez yer değiştiren Atatürk heykeli, sonunda Manisa Kurtuluş Müzesi’nin tamamlanan binasının girişine konuldu. Bu hareket, Manisa halkı tarafından memnuniyetle karşılandı ve belediye başkanı Ferdi Zeyrek’in talimatıyla gerçekleştirildi.

Manisa Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, heykelin tarihindeki yer değişikliklerine vurgu yaparak, “Atatürk heykeli, Türkiye’nin kurucusu olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anısını canlı tutmaktadır. Manisa Kurtuluş Müzesi’nin önü, artık Atatürk heykelinin yeni ve kalıcı konumu olacaktır ve buradan Manisalıları selamlayacak” şeklinde konuştu.

Yıllar içinde farklı yerlere taşınan ve koruma altına alınan 1961 yılında dikilen heykel, son olarak Manisa Kurtuluş Müzesi inşaatı nedeniyle geçici olarak kaldırılmıştı. Yeni konumuyla Atatürk heykeli, Manisa’nın tarihi hikayelerini anlatan bir müzenin önünü süsleyecek.

Manisa Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, heykelin öneminin altını çizerek, “Bu heykel sadece bir sanat eseri değil, aynı zamanda ulusal bir sembol. Atatürk’ün mirasını gelecek nesillere aktarmak en büyük sorumluluğumuzdur” dedi.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Özel’e ‘ara seçim’ yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “ara seçim” çağrısına yanıt verdi. Erdoğan, “Meclis tablosuna bakıldığında ara seçim gerektiren bir durum söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.

Biri 15 diğeri 16 yaşında: Lazer ışığı kavgasında iki çocuk bıçaklandı!

Bursa’nın İnegöl ilçesinde iki genç, yüzlerine lazer ışığı tutulduğu gerekçesiyle tartıştıkları iki kişi tarafından bıçaklı saldırıya uğrayarak yaralandı. Polis, şüphelileri yakalayarak gözaltına aldı.

Cansız manken, damacana derken, sıra İstanbul’un kaldırım taşına geldi

İstanbul’da bu kez akıl sınırlarını zorlayan bir olay yaşandı. Cansız manken ve damacana vakalarından sonra şimdi de bir kaldırım taşı, bir kişinin hedefi oldu. Küçükçekmece’de kaydedilen görüntülerde, bir şahsın mantar tipi kaldırım taşıyla cinsel içerikli hareketlerde bulunduğu görüldü.

Kadın mücadelesine adanan öykülere Booker Ödülü

Hintli yazar Banu Mushtaq Uluslararası Booker ödülüne Güney Hindistan’daki kadınların gündelik yaşamlarını ve mücadelelerini anlattığı öykü kitabıyla layık görüldü.

İYİ Partili vekil yalanlamıştı: Dervişoğlu’ndan ‘skandal mesaj’ hakkında açıklama!

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş’ın, CHP Osmaniye Milletvekili ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya’nın fotoğrafını parti içi bir WhatsApp grubunda paylaşarak “Sana alacam bunu kral” ifadelerini kullandığı iddia edilmişti. Mesajı Toktaş yalanlarken, İYİ Parti lideri Dervişoğlu konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Uluslararası yardım örgütlerinin yardıma ihtiyacı var

Uluslararası yardım örgütlerinin yardıma ihtiyacı var