Ata’nın Ankara’ya gelişinin 105’inci yılı kutlandı

Ankara’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Gelişinin 105. Yılı Kutlandı

ANKARA (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümüne özel etkinlikler düzenledi.

105. yıl kutlamaları kapsamında organize edilen fotoğraf sergisi ve film gösteriminin yanı sıra, Dikmen Keklikpınarı’ndaki kutlama etkinlikleri ve seğmenler kortej yürüyüşü büyük ilgi gördü. ABB Hizmet Binası da Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla süslendi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentin bayramı olan 27 Aralık etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’de düzenlenen törene katıldı.

Atatürk Fotoğrafları Sergisi Büyük Beğeni Topladı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümüne ithafen düzenlenen “Atatürk Fotoğrafları Sergisi” Ankara Kent Konseyi Sergi Salonu’nda ziyaretçilerle buluştu.

Sergide, eski Ankara’ya dair nostaljik fotoğrafların yanı sıra Atatürk’ün Ankara ve Cumhuriyet ile özdeşleşen fotoğrafları da sergilendi. Ayrıca; I. TBMM Binası, Güvenpark, Gençlik Parkı, Gazi Çiftliği, Ulus, Cebeci, Hamamönü gibi önemli meydan ve alanların kentteki tarihsel evrimine dair bilgiler de paylaşıldı.

Related Posts

PKK kongresini topladı, şimdi ne olacak?

PKK kongresini topladı, şimdi ne olacak?

Resmî Gazete’de bugün (10 Mayıs 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de 10 Mayıs 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var?

Putin, Kremlin Sarayı’nda Zafer Günü resepsiyonu verdi

Tüm baskı ve engellemelere rağmen 9 Mayıs Zafer Günü kutlamalarına katılmak üzere Moskova’da bulunan yabancı lider ve konuklar adına Kremlin Sarayı’nda Rus lider Putin tarafından resepsiyon verildi.

Pervin Buldan: “Hepimize hayırlı olsun”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Asıl şimdi barışın mihenk taşları döşenecek, hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Üzerine fıstık ezmesi sürüp sınıfa girdi: Öğrencilere unutulmayacak bir ders verdi

Bir ilkokul öğretmeni, öğrencilerine anlatacağı konu hakkında müthiş bir hazırlık yaptı. Konuya dikkat çekmek için üzerine fıstık ezmesi sürerek giren öğretmen, öğrencilerine ömür boyu unutmayacakları bir ders verdi.

Alkollüyken evini yakmaya çalıştı, polisleri tehdit etti

İstanbul Beyoğlu’nda alkollü olduğu iddia edilen bir kişi, evini ateşe vermeye çalıştı. Elindeki bıçakla çevredekileri ve polisleri tehdit eden kişi, güçlükle etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir