Ankara’da yaşamını yitirenlerin sayısı 59 oldu, CHP’li Adem liyakatsizliği gündeme getirdi: Sahte içki can almaya devam ediyor

Operasyonlar kapsamında 28 kişi tutuklandı, 30 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, geçen temmuzda sahte ve yasa dışı alkollü içki üretiminden kaynaklanan can kayıplarının önüne geçmek amacıyla oluşturdukları elektronik alkol takip sisteminin “tüm unsurlarıyla devreye girdiğini” açıklamıştı. Ankara Valisi Vasip Şahin ise yetkili satıcılardan ve bilinen yerlerden alınmasını tavsiye etmişti. Ancak ölümlere çare olmadı.

Konuyu Cumhuriyet’e değerlendiren CHP Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, “Bu ölümler sadece vergi politikalarının değil, daha büyük bir ihmalin sonucudur” dedi. Adem, “Türkiye’de tütün ve alkol piyasası, bağımsız bir düzenleyici kurum olan Tütün Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından sıkı denetleniyordu. 2017’de Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişle bu kurum kapatıldı ve yetkileri Tarım ve Orman Bakanlığı’na devredildi. Bugün sahte içki belasının önüne geçilememesinin en büyük nedeni, bu bağımsız denetim mekanizmasının yok edilmesidir. Bakanlık, bu devasa sektörle ilgili yetkilerini sıradan bir daire başkanlığına devretmiş, sistematik denetim yapacak hiçbir kurumsal mekanizma bırakmamıştır” ifadelerini kullandı.

Liyakatsizliğe de vurgu yapan Adem, “Tütün ve Alkol Dairesi’nin başında, alkol ve tütün sektörüyle hiçbir ilgisi olmayan, psikoloji mezunu bir isim bulunmaktadır. Tarım ve orman bakanının hemşehrisi Uğur Yalçın. Adı geçmişte birçok skandalına karışmış bir bürokrat” ifadelerini kullandı. Adem, “İçki üretimi için kullanılan alkolün denatüre edilmesi kağıt üzerinde tanımlanmış olmasına rağmen, sahada denetim yapılmamaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı, kaçak içki üretiminin önüne geçebilecek analizleri ve fiziksel denetimleri tamamen rafa kaldırmış, sahayı tamamen boş bırakmıştır” diye konuştu.

‘İNSAN HAYATI MESELESİ’

Türkiye’nin sahte içki cennetine dönüştüğünü vurgulayan CHP Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetim yetkisini elinden çıkartması, tütün ve alkol piyasasının tekrar bağımsız bir düzenleyici kuruma devredilmesi gerektiğine dikkat çekti. Adem, “Bu mesele siyasi tartışma değildir, bir insan hayatı meselesidir. Bunu görmezden gelenler, sessiz kalanlar, denetimsizliğin sorumluluğunu taşıyanlar, sahte içki nedeniyle ölen her vatandaşımızın vebalini taşımaktadır!” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NİKÂH ŞAHİDİYDİ

Uğur Yalçın, 2018’de dönemin AKP İstanbul Milletvekili Fatma Benli ile bütçe görüşmelerinde tanışıp evlenmesiyle gündeme gelmişti. Yalçın lağv edilen Tütün Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nda bürokrat olarak görev yapıyordu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, çiftin nikâh şahitliğini üstlenmişti.

Related Posts

İmamoğlu, CHP’nin Beyazıt mitingi için çağrı yaptı: Diplomanı al da gel!

İmamoğlu, CHP’nin Beyazıt mitingi için çağrı yaptı: Diplomanı al da gel!

Diplomayı iptal eden rektör açıkladı: İmamoğlu’nun adresini bulamamışlar!

Tutuklanan İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra 28 kişinin diplomasının iptalinin ardından İstanbul Üniversitesi kararı 50 gündür tebliğ etmezken, Rektör Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar topu İçişleri Bakanlığı’na attı. Prof. Dr. Zülfikar, “Nüfus numarası ve güncel adres olmadığı için 28 kişinin güncel adresleri soruldu, tebligat adresleri bekleniyor” dedi.

İtalya’da gösteri uçuşunda kaza! 3 uçak çarpıştı

Gösteri sırasında yaşanan çarpışmanın ardından tüm uçaklar acil iniş yapmak zorunda kaldı. İniş sırasında uçaklardan biri pistten çıktı. Olay yerine hızla intikal eden acil durum ekipleri, kazaya müdahale etti. PİLOTLARDAN BİRİ HASTANEYE KALDIRILDI …

Gaziosmanpaşa’da inşaat sahasının yanında bulunan yol çöktü

İstanbul Gaziosmanpaşa’da inşaat çalışması sırasında yol çöktü. İGDAŞ ekipleri bölgede çalışma başlattı.

Erdoğan, yandaşlara ‘ödül’ dağıttı: Yeni Akit’e yılın haber sitesi ödülü!

10. Anadolu Medya Ödülleri sahiplerini buldu. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden verilen ödülleri alan isimlerin Erdoğan’ın uçağına sık sık binen gazeteciler olması ve jüri üyelerinin iktidara yakın isimler olması dikkat çekti. Programda Yeni Akit gazetesine yılın internet haber sitesi ödülü verilirken, yılın muhabiri de CNN TÜRK özel haberler şefi Fulya Öztürk oldu.

ABD Başkanı Trump, biyolojik araştırmaların güvenliğine ilişkin kararname imzaladı

ABD Başkanı Trump, biyolojik araştırmaların güvenliğine ilişkin kararname imzaladı