AKP’li Şamil Tayyar’dan iktidara ekonomi eleştirisi: Orta direkt çöktü, toplumun feryadına kulak verin, vatandaş umudu keserse kimin geleceğine bakmaz! 

AKP’den Uyarı: Enflasyon ve Faiz Artışları Vatandaşı Derinden Etkiliyor

Eski AKP milletvekili Şamil Tayyar, ekonomideki enflasyon, faiz ve ücret artışları konusunda uyarılarda bulundu. Tayyar, “Bu programın üzerinden 2 yıl geçti. Programın neredeyse tüm yükünü sırtlanan orta direk adeta çöktü” ifadelerini kullandı ve ekledi, “Seçime 6 ay kala dağıtır, yine kazanırız’ diyen arkadaşlara sesleniyorum: Vatandaş sizden umudunu keserse, intikam duygusuyla hareket eder, ‘bunlar gitsin de kim gelirse gelsin’ der, kimin geleceğiyle ilgilenmez.”

AKP’li Şamil Tayyar, son 6 aylık enflasyon farkının açıklanmasıyla birlikte ekonomiye yapılan uyarıları sosyal medya hesabından paylaştı.

Tayyar’ın mesajı şu şekilde:

  • “Şu an sadece ormanlar değil piyasalar da dar ve sabit gelirlinin cebi, cepkeni de yanıyor. Bu yangınlardan etkilenmeyen, hatta keyifle izleyen kesimler yok mu, elbette var. Onlar, faiz geliriyle konforlu yaşam sürüyorlar.
  • Asgari ücretli sıfır, SSK/Bağkur emeklisi yüzde 16.67, Emekli Sandığı emeklisi yüzde 15.57 zamla sistemin yükünü taşımak zorunda kalıyor. Enflasyon yüzde 35.05 ama faiz oranı yüzde 46. O da kâğıt üzerinde. Faiz geliri de faiz borcu da yüzde 55’in üzerinde. Yüzde 43.23’lük kira artış oranını saymıyorum.
  • Bu programın üzerinden 2 yıl geçti. Programın neredeyse tüm yükünü sırtlanan orta direk adeta çöktü.
  • ‘Seçime 6 ay kala dağıtır, yine kazanırız’ diyen arkadaşlara sesleniyorum:
  • -Hata yapıyorsunuz.
  • -Vatandaş sizden umudunu keserse, intikam duygusuyla hareket eder, ‘bunlar gitsin de kim gelirse gelsin’ der, kimin geleceğiyle ilgilenmez.
  • -Krizler kendi çözümünü üretir.
  • -Artık toplumun feryadına kulak verin.”

Related Posts

Mahkeme heyeti HSK kararnamesiyle dağıtılmıştı: İmamoğlu’nun diploma iptaline karşı açtığı davaya bakacak yeni heyet belli oldu!

Lisans diplomasının ardından yüksek lisans diploması da iptal edilen Ekrem İmamoğlu’nun, diplomasının iptaline karşı İstanbul İdare Mahkemesi’nde açtığı davanın görüldüğü mahkemeye atanan yeni heyet belli oldu. Mahkeme başkanlığı görevine İlter Amil atanırken üyelik görevine ise Sümer İncedal getirildi.

Özgür Özel rest çekti: ‘İlk seçimde birinci olmazsak o gece siyaseti bırakırım’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ekonomi ve siyaset gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, yapılacak ilk seçimlerde CHP olarak birinci parti çıkmamaları halinde siyaseti bırakacağını açıkladı.

Burak Özçivit bıraktı: Yerine gelecek isim belli oldu

Burak Özçivit, ücret anlaşmazlığı nedeniyle ‘Kuruluş Osman’dan ayrıldığını duyurmuştu. Dizi, 7. sezonla final yapacak ve Osman Bey’in yaşlılık dönemi için teklif götürdüğü oyuncu ortaya çıktı.

Trump’tan Gazze açıklaması: İsrail bir karar vermek zorunda kalacak

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in Gazze’de atacağı adımlar konusunda bir karar vermesi gerektiğini belirtti.

Trabzonspor’da kamp sonrası kadro şekillendi

Trabzonspor, yeni sezon hazırlıklarının ikinci etabını gerçekleştirdiği Erzurum Yüksek İrtifa Kampı’nı tamamladı. Genç futbolcular da performanslarıyla dikkat çekti.

İzmir’de israf eden suyu ucuza kullanamayacak

İzmir’de yaşanan dördüncü kurak yılın ardından art arda su tasarrufu çağrıları geliyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı da ihtiyaç fazlası su kullananların tariflerinin ucuz olmayacağını belirtti.