ABD’de serbest bırakılan Rümeysa Öztürk, yaşadığı Massachusetts eyaletine döndü: Komşuları çiçeklerle karşıladı

Tufts Üniversitesi Doktora Öğrencisi Rumeysa Öztürk Federal Gözaltından Serbest Bırakıldı

Massachusetts Senatörü Edward J. Markey ve Temsilciler Meclisi Üyesi Ayanna Pressley, Louisiana’da altı hafta boyunca ICE gözaltında tutulan Türk doktora öğrencisi Rumeysa Öztürk’ü Boston Logan Uluslararası Havalimanı’nda karşıladı. Öztürk, serbest bırakılmasının ardından havalimanında düzenlediği basın toplantısında duygularını paylaştı.

Öztürk, “Son 45 günde özgürlüğümü ve eğitim hakkımı kaybettim. Şimdi tekrar topluluğuma ve çalışmalarıma dönebilmek beni çok mutlu ediyor. Türkiye’deki ve Tufts’taki destekçilerime minnettarım.” dedi.

Öztürk’ün komşuları evinin önüne çiçekler ve notlar bırakarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Komşusu Andy, Öztürk’ün serbest bırakılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve adalet için mücadeleye devam etme çağrısında bulundu.

Tufts Üniversitesi’nde doktora öğrencisi Rumeysa Öztürk, geçen yıl İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili yazdığı bir köşe yazısı nedeniyle ICE tarafından gözaltına alınmıştı. Ancak federal yargıç Denise Casper’ın aldığı durdurma kararıyla serbest bırakıldı.

Öztürk’ün okulun uluslararası topluluğunu etkilediğini belirten Tufts Üniversitesi Rektörü, serbest bırakılmasını talep etmişti. ABD Vermont Federal Bölge Yargıcı, Öztürk’ün kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi.

Kaynak: kilis-egitim.com.tr

Related Posts

Tayvan’da tayfun alarmı: 3 bin 400’den fazla kişi tahliye edildi

Tayvan’da ‘Danas Tayfunu’ nedeniyle 3 bin 400’den fazla kişi evlerinden tahliye edildi, 2 kişi hayatını kaybetti.

Peru’da 3 bin 500 yıllık antik şehir gün yüzüne çıkarıldı

Peru’nun Barranca bölgesinde 3 bin 500 yıllık ‘Penico’ isimli bir antik şehir keşfedildi.

Ayşe Barım’ın ilk duruşması bugün görülecek

Oyuncu menajeri Ayşe Barım’ın davasının ilk duruşması bugün İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Adıyaman’da gözaltılara tepkiler çığ gibi

CHP’li Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin gözaltına alınması kentte sert tepkilere neden oldu. Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformu’nun yaptığı açıklamada, “Ne gözaltılarla, ne baskılarla halkın iradesi susturulamaz” denildi.

Japonya’dan komşu ülkeye sürpriz davet

Nagasaki Belediyesi, atom bombası saldırısının 80. yılı anma törenine bu yıl ilk kez Tayvan’ı da davet etti. Karar, Tayvan’ın talebi üzerine alındı. Çin’in tepki göstermesi bekleniyor.

Özgür Özel’den Sözcü’ye destek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü TV ve Halk TV’ye verilen ekran karatma cezalarına tepki gösterdi.