Satranç Süper Ligi’nde Şampiyonluk Mücadelesi

Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi Ankara’da sürüyor.

Meyra Palace Hotel’de düzenlenen organizasyona 44 büyükustanın (GM) da yer aldığı 204 satranç oyuncusu katılıyor. Turnuvada 15 takım, 15 tur boyunca hamle yapacak.

Ligde 5. turun ardından Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği Spor Kulübü birinci, Pamukkale Üniversiteli Satranç ve Akıl Oyunları Spor Kulübü ikinci, Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü ise üçüncü sırada yer alıyor.

Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği Spor Kulübü kadrosunda bulunan 2024 Türkiye şampiyonu GM Vahap Şanal, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Turnuva benim için bireysel olarak çok iyi başlamadı ama takım olarak birinci sırada gidiyoruz. O yüzden tamamen takım odaklıyım. Takım için güzel geçiyor.” ifadelerini kullandı.

Ediz Gürel ve Yağız Kaan Erdoğmuş gibi genç sporcuların başarılarıyla ilgili Şanal, “İnanılmaz bir şey. İki oyuncumuz da büyük ihtimalle dünyanın ilk 10’una girecek gibi görünüyor. Ben de heyecanla izliyorum.” diye konuştu.

Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi, 16 Ağustos’ta tamamlanacak.

Related Posts

Sinop’taki orman yangınına havadan müdahale başladı!

Sinop’un Durağan ilçesinde orman yangını çıktı. Yangın nedeniyle Köklen köyü tahliye edilirken, alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor. Valilikten yapılan açıklamada, 3 helikopter, 25 arazöz, su ikmal aracı ve 10 ilk müdahale aracıyla yangının söndürülmeye çalışıldığı kaydedildi.

Fenomen sincap Peanut’ın ölümü New York’a bela olacak

Sosyal medya fenomeni sincap Peanut’ın ötanazisi sonrası sahipleri, New York eyaleti ve yerel yetkililer hakkında 10 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

Çeşme’ye Su Müjdesi: Karareis Barajı’ndan İlk Su Veriliyor

İzmir’de kuraklık nedeniyle su kesintileri sona eriyor. Karareis Barajı’ndan ilk su verilecek.

Hasan Yıldız’ın Tarım Tutkusu

Mobilyacılığı bırakıp 25 yıldır tarım yapan Hasan Yıldız, 20 dönümlük arazide sebze yetiştiriyor.

Karşıdan karşıya geçmeye çalışırken can verdi

Karaman’da meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaşamını yitirdi.

Çanakkale’de yürek burkan görüntüler

Çanakkale’deki yangınında soğutma çalışmaları devam ederken ekipler, yaralı ceylan fark edip su içirdi.