FETÖ firarisi Cevheri Güven’e bilgi sızdırılmasına ilişkin soruşturmada yeni gelişme

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Soruşturmasında Emniyet Personelinin Terör Örgütü FETÖ ile İlişkisi Ortaya Çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, “zahir çamlıca” kullanıcı adlı X hesabının Emniyet Genel Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve emniyet personeline yönelik provokatif paylaşımlar yaptığı ve FETÖ’nün medya yapılanmasında yer alan Cevheri Güven’in bu hesaptaki paylaşımlarının ilgili hesaptan yeniden yayınlandığı tespit edildi ve soruşturma başlatıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis Serkan Dinçer’in bu hesabı kullandığının belirtilen iddianamede, Dinçer’in dijital materyallerinde ele geçirilen belgelerin, FETÖ’nün medya yapılanmasındaki Güven’in YouTube kanalındaki içeriklerle örtüştüğü belirtildi. Dinçer’in 2014-2017 yılları arasında İstihbarat Başkanlığı’nda çalıştığı ve örgüt üyeliğinden işlem gördüğü ifade edildi.

Şüphelinin örgüt tarafından belirlenen gizlilik ve güvenlik kurallarına uygun hareket ettiği, örgüte olan bağlılığını devam ettirerek devlet kurumlarını itibarsızlaştırmak için videolar çektiği bildirildi.

İddianamede ayrıca eski Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ve eski Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan’ın da FETÖ soruşturması evraklarını başkalarıyla paylaşarak gizlilik kararlarını ihlal ettikleri ifade edildi.

Dinçer’in “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenirken, diğer şüpheliler İçin “örgüt adına suç işlemek”, “gizliliği ihlal” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından 20’şer yıl hapis cezası talep edildi.

“FETÖ’YE YARAR SAĞLAMAK AMACIYLA HAREKET ETTİLER”

Related Posts

Sinop’taki orman yangınına havadan müdahale başladı!

Sinop’un Durağan ilçesinde orman yangını çıktı. Yangın nedeniyle Köklen köyü tahliye edilirken, alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor. Valilikten yapılan açıklamada, 3 helikopter, 25 arazöz, su ikmal aracı ve 10 ilk müdahale aracıyla yangının söndürülmeye çalışıldığı kaydedildi.

Fenomen sincap Peanut’ın ölümü New York’a bela olacak

Sosyal medya fenomeni sincap Peanut’ın ötanazisi sonrası sahipleri, New York eyaleti ve yerel yetkililer hakkında 10 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

Çeşme’ye Su Müjdesi: Karareis Barajı’ndan İlk Su Veriliyor

İzmir’de kuraklık nedeniyle su kesintileri sona eriyor. Karareis Barajı’ndan ilk su verilecek.

Hasan Yıldız’ın Tarım Tutkusu

Mobilyacılığı bırakıp 25 yıldır tarım yapan Hasan Yıldız, 20 dönümlük arazide sebze yetiştiriyor.

Karşıdan karşıya geçmeye çalışırken can verdi

Karaman’da meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaşamını yitirdi.

Çanakkale’de yürek burkan görüntüler

Çanakkale’deki yangınında soğutma çalışmaları devam ederken ekipler, yaralı ceylan fark edip su içirdi.