Kayıp Elçi Anvers Bienali’nde Sergileniyor

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Albayrak’ın “Kayıp Elçi” Belçika’da Sergilendi

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Albayrak’ın eseri “Kayıp Elçi/Lost Ambassador” adlı eseri, Belçika’nın Anvers kentinde gerçekleştirilen “Art on Billboards” (Reklam Panolarında Sanat) bienali kapsamında tarihi Anvers Garı etrafındaki kamusal alanda izleyicilerle buluşuyor.

Anvers Çağdaş Sanat Müzesi’nde 19 Temmuz’da resmi açılışı yapılan “Onboards Biennale 25” etkinliği çerçevesinde, 100 sanat eseri, açık hava sergisi ile halkla buluşturuldu.

Sanat eserlerinin kamusal alanda sergilenmesi sayesinde, insanlar eserlerle iletişime geçerek yorumlama imkanı buluyor ve sanat günlük yaşamın içinde daha fazla yer bulabiliyor. Bienal, Anvers sokaklarında halkın geçiş noktalarında bulunan panolarda sergilenen eserleriyle 28 Temmuz’a kadar devam edecek.

Prof. Dr. Ahmet Albayrak’ın “Kayıp Elçi” adlı eserinin bir versiyonu da, bu yıl sergilenen 100 çağdaş sanat eseri arasına seçilerek jüriler tarafından onaylandı. Eser, 1905 yılında inşa edilen, farklı mimari stilleri bünyesinde barındıran tarihi Anvers Garı’nın etrafındaki bir panoda yer alıyor.

Eserin orijinal versiyonu ise, İstanbul Havalimanı VIP Salonu’nda sergileniyor.

Bienal’in amacı, sanatı kamusal alanlarda yaşayan insanlarla buluşturmak ve etkileşimi artırmak.

8 kez düzenlenen Bienal, Anvers’te kamusal reklam panolarını sanat eserlerinin sergilendiği bir etkileşim alanına dönüştürerek, sosyal, çevresel, kültürel ve iletişimsel bağların günlük yaşam içinde sorgulanmasını hedefliyor.

Bienal, farklı noktalara yerleştirilen sanat eserleriyle Anvers’i sıradan bir şehirden çıkarıp, sanatla dolu bir karşılamaya dönüştürmeyi planlıyor.

Prof. Dr. Ahmet Albayrak’ın Sanat Kariyeri ve Başarıları

Prof. Dr. Ahmet Albayrak, dünya genelinde birçok etkinlikte yer alarak çeşitli ödüller kazandı. Eserleri uluslararası platformlarda sergilenen Albayrak, kültür ve sanat alanında pek çok alanda dersler vererek katkı sağladı.

Albayrak’ın eserleri İstanbul Modern, Proje4L Çağdaş Sanat Müzesi, Moskova Modern Sanatlar Müzesi, Cambridge Üniversitesi ve daha birçok ülkede sergilenmiştir.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu üyesi olan Albayrak, sanatın farklı alanlarında dersler vermeye devam etmektedir ve çeşitli sanat etkinliklerinde yer almaktadır.

Related Posts

1954 Model Otomobili 2025’e Taşıdı

Reha Altınok, 1954 model otomobilini modern teknoloji ile dönüştürüyor, Kasım 2025’te yollarda olacak.

Oxford zirvesine Abdullah Gül’ün eşi damga vurdu: Herkes çantasını konuştu!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Oxford Üniversitesi’nde Kral III. Charles’ın da katıldığı bir etkinlikteydi. Ancak etkinliğe damgasını vuran, eşi Hayrünnisa Gül’ün lüks çantası oldu.

Muharrem İnce: Cumhurbaşkanı da ilerideki yardımcıları da Türk olacaktır

Muharrem İnce: Cumhurbaşkanı da ilerideki yardımcıları da Türk olacaktır

Rusya’da 7.4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi

Alman Yer Bilimleri Araştırma Merkezi (GFZ), Rusya’nın Kamçatka bölgesi kıyılarına yakın bir noktada 6.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. GFZ, sarsıntının yerin 10 kilometre derinliğinde olduğunu duyurdu. 6.7 büyüklüğündeki depremler …

Adli tatil başladı

Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen adli tatil bugün başladı, 31 Ağustos Pazar günü sona erecek.

Eski CHP’li milletvekili Lale Karabıyık hayatını kaybetti

Eski CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, 59 yaşında tedavi gördüğü hastanede vefat etti.