MEB kültürel yayınları düzenliyor

Bakanlık, kültür yayınlarına ilişkin yeni bir yönetmelik yayınladı. Yönetmelik, bu tür yayınların hazırlanması, değerlendirilmesi ve yayımlanması sürecine dair detaylı kurallar içermektedir. Buna göre, Bakanlık bünyesinde danışma kurulu, yayın kurulu ve inceleme komisyonları oluşturulacak. Danışma kurulu, kültür yayıncılığı konusunda uzman kişilerden; yayın kurulu ise Bakanlık çalışanlarından oluşacaktır. Yayın içerikleri, dil, anlatım, görseller, özgünlük ve toplumsal değerlere uygunluk gibi kriterlerle belirlenen kurullar tarafından değerlendirilecektir. Danışma kurulunun önerileri doğrultusunda yayın kurulu, eserlerin yayımlanıp yayımlanmayacağı hakkında nihai kararı verecektir. Kurulların görev süresi en fazla dört yıl olacaktır ve inceleme süreci en fazla altı ay sürecektir. Ayrıca, yayınlanmaya karar verilen eserlerin telif hakları Milli Eğitim Bakanlığı’na ait olacaktır. Yönetmelik, dijital yayınları da kapsamaktadır ve yayınlarında belirli kriterler aranmaktadır. Bu kriterler arasında, kişileri, aileyi veya toplumun belirli kesimlerini küçük düşürücü ifadeler içermemesi, milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlere katkı sağlaması, toplumun çağdaşlaşmasına, gelişmesine ve demokratikleşmesine destek olması, yurt dışındaki vatandaşlar ve akraba toplulukların kültürel kimliğini korumasını sağlaması gibi önemli unsurlar bulunmaktadır.

Related Posts

Van’da bir ilk: Picasso’nun orijinal eserleri Türkiye’de

Van’da bir ilk: Picasso’nun orijinal eserleri Türkiye’de

CHP’den ‘zorunlu eğitim kısalacak’ iddialarına tepki: ‘Zorunlu eğitimden vazgeçilemez’

CHP Emek Büroları, zorunlu eğitimin kısaltılacağı iddialarına ilişkin, “Çocuklarımızın geleceği için yapılması gerekenler nettir: Zorunlu eğitimin kısaltılması çalışmalarına derhal son verilmeli, sürekli çocuk işçi ölümleriyle gündeme gelen MESEM uygulaması durdurulmalı, laik, bilimsel ve parasız eğitim güvence altına alınmalı, eğitimde cemaat ve vakıflarla yapılan tüm protokoller iptal edilmelidir” açıklamasını yaptı.

SON DEPREMLER LİSTESİ CANLI AFAD VE KANDİLLİ 9 TEMMUZ || Çanakkale dün gece depremle sallandı! Son deprem, nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu?

Son depremler AFAD ve Kandilli 9 Temmuz Çarşamba günü yani bugün hissedilen sarsıntılar sonrasında en çok merak edilip araştırılanlar arasında yer alıyor. Son olarak kaydedilen verilere göre, 06.03’te İran Makü’de 3.0 büyüklüğünde deprem oldu. Yaşanan deprem Ağrı’da hissedildi. Kısa süreli panik yaşayan vatandaşlar da deprem mi oldu, az önce nerede deprem oldu? sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu? Merak edenler için AFAD ve Kandilli son depremler listesini haberimizde derledik. İşte son depremler 9 Temmuz Çarşamba son depremler listesi…

Oyuncu Şekip Taşpınar, hayatını kaybetti

Oyuncu Şekip Taşpınar, hayatını kaybetti

BİLSEM öğretmen atama sonuçları açıklandı

2025 Yılı Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) öğretmen atama sonuçları, meb.gov.tr adresinde yayımlandı.

Butlan ne demek? Mutlak butlan ne anlama gelir?

Butlan, bir hukuki işlemin temelinde bir eksiklik veya bozukluk olması nedeniyle geçersiz (hükümsüz) kılınması anlamına gelir. Hukuki sonuç doğurmaz. Butlan, mutlak butlan ve nisbi butlan olarak ikiye ayrılır. “Butlan” ve “Mutlak Butlan” hukuki terimlerdir ve bir hukuki işlemin geçersizliğini ifade ederler. İşte, butlan hakkında detaylı bilgiler